pandèmia mundial

Benazet preveu que l'app de rastreig de Google i Apple sigui al país aquest mes

El ministre sosté que serà necessari l’ús del 60% de la població perquè el dispositiu sigui prou útil

Benazet preveu que l'app de rastreig de Google i Apple sigui al país aquest mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar ahir al Consell General que l’aplicació mòbil de Google i Apple que rastrejarà la Covid-19 serà “possiblement” una realitat al país durant la segona quinzena de novembre. En aquest sentit, el ministre va afirmar que l’èxit del dispositiu no es mesurarà en funció del nombre de descàrregues, sinó del seu ús, el qual haurà d’assolir una participació d’almenys el seixanta per cent de la població, segons va indicar.

Tot i que l’aplicació mòbil no ha tingut l’acceptació desitjada en els països de l’entorn, Benazet es va mostrar confiat que la iniciativa sigui rebuda amb cor­responsabilitat ciutadana com ja va succeir en el doble cribratge poblacional. Per aquest motiu, el titular de Salut va avançar que la implementació de l’app de rastreig anirà acompanyada “d’una campanya d’adhesió”.

En qualsevol cas, Benazet va reiterar en diverses ocasions que l’aplicació no substituirà la metodologia de rastreig manual, sinó que servirà per “complementar” less eines que el Govern té al seu abast per resseguir la traçabilitat del virus. En primera instància, el ministre va reconèixer que es va encomanar a la Fundació Actua Tech el desenvolupament d’aquesta aplicació, però per “prudència” i “optimització de recursos” es va optar finalment per “no tirar-nos a la piscina”. A més, el titular de Salut va recalcar que aquesta aplicació no tindrà cap cost per a l’executiu.

Una altra de les qüestions cabdals que va ser tractada ahir a l’hemicicle va ser la privacitat de l’aplicació. A col·lació d’això, i després d’haver-ho consultat amb l’Agència de Protecció de Dades d’Andorra, el ministre va garantir que es preservarà la confidencialitat en qualsevol intercanvi d’informació. “Quan es constati un individu positiu la notificació al ministeri de Salut serà voluntària i la notificació dels contactes serà anònima”, va dir Benazet a pregunta de la consellera del PS Susanna Vela.

tracking