PARRÒQUIES

Canillo farà una prova pilot de bus intraparroquial que funcionarà amb cita prèvia

Canillo farà una prova pilot de bus intraparroquial que funcionarà amb cita prèviaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo iniciarà abans de la Puríssima una prova pilot d’un servei de bus que funcionarà amb cita prèvia a través d’una aplicació mòbil, una pàgina web i una centraleta de trucades. Fonts de la corporació van explicar al Diari que el projecte tindrà una durada de tres mesos i comptarà amb una setantena de punts de recollida virtuals per tots els pobles de la parròquia.

La corporació posarà a disposició dos minibusos, un de 20 places i l’altre de 8, que funcionaran sota demanda amb una anterioritat de 24 hores. Aquestes cites, a partir d’un algoritme, calcularan la ruta més ràpida i, per tant, que generi menys combustible.

El projecte compta amb la col·laboració de FEDA, que ofereix el suport tecnològic, i amb una empresa de París, Padam, que serà l’encarregada de l’aplicació mòbil, disponible per a Android i sistema Apple.

El cost dels bitllets encara s’ha de determinar i serà gratuït per a les persones majors de 65 anys i estudiants menors de 25. El servei funcionarà cada dia de vuit del matí a vuit de la tarda i no serà exclusiu dels canillencs.

La prova pilot suposa un cost d’uns 50.000 euros i a hores d’ara encara s’ha de determinar quina serà la companyia d’autocars que oferirà el servei.

tracking