pandèmia mundial

Catalunya prorroga el toc de queda 15 dies

La consellera de Salut, Alba Vergés, diu que s’està estudiant com allargar la resta de mesures, com el tancament perimetral

Catalunya prorroga el toc de queda 15 dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya allargarà quinze dies més el toc de queda. La consellera de Salut, Alba Vergés, va donar per fet ahir en una entrevista a Ràdio4 que la mesura, que finalitza dilluns vinent, “continuarà segur”. Vergés també va afirmar que miraran “de quina manera es prorroguen” la resta de mesures, com el tancament perimetral del territori i el confinament entre municipis dels caps de setmana.

En ser preguntada sobre la possibilitat d’una obertura parcial de la restauració, per exemple les terrasses, no ho va descartar però va alertar que “no es pot córrer”. D’altra banda, va augurar un Nadal “molt complicat” pel que fa a la situació epidemiològica. Va indicar que els grans dinars s’hauran d’“evitar del tot” i va instar a fer trobades reduïdes i espaiades en els dies.

La consellera va constatar l’inici de la millora de les dades però va apuntar que encara no han baixat ni el nombre de casos ni la pressió sanitària, i per això va instar a “anar pas a pas” abans de plantejar-se relaxar restriccions.

“Estem en el camí però no és qüestió d’ara haver de córrer”, va declarar. De fet, va dir que això seria “contraproduent”, i va apostar per mantenir les mesures per “refermar” la baixada i arribar en bones condicions a les properes setmanes i mesos. “Es baixa més lent del que es puja”, va insistir. Va ser en aquest sentit que va donar per feta la pròrroga del toc de queda i va aclarir que s’han de mantenir “un temps” totes les restriccions per poder baixar el nombre de casos i, en conseqüència, la pressió als hospitals i l’atenció primària.

Vergés va tornar a descartar ara per ara un confinament domiciliari perquè les mesures existents “han de ser suficients” per reduir la incidència, sempre que no s’intenti “córrer massa” en la desescalada. Tot i això, la consellera va apuntar que amb les mesures actuals el missatge ja és de reduir la mobilitat en anar a l’escola o la feina, sempre que no es pugui teletreballar, i poca cosa més.

Sobre les crítiques del sector cultural, va remarcar que cal mirar si una activitat comporta o no interacció social i va fer una crida a tots els sectors a contribuir en el moment actual.

Amb tot plegat, la consellera va assegurar que no tem per un col·lapse als hospitals perquè s’han pres mesures restrictives, tot i que va dir que si això no s’hagués fet la tendència era anar cap a aquesta situació.

Malgrat això, va reconèixer que s’estan desprogramant activitats en alguns llocs però es va mostrar “tranquil·la” per la situació general. Sí que va afirmar que els centres d’atenció primària estan “desbordats”, però va defensar que des de Salut estan fent i continuaran fent un pla d’enfortiment en aquest àmbit.

tracking