pandèmia mundial

El PS qüestiona la cobertura legal del decret del teletreball

El PS qüestiona la cobertura legal del decret del teletreballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del PS Carles Sánchez va expressar ahir els dubtes sobre la cobertura legal del teletreball que recollia el decret del 28 d’octubre passat, en la qual, segons el dirigent socialdemòcrata, hi ha mancances relatives a la salut i la seguretat del treballador, així com el dret a la desconnexió o els costos associats a despeses energètiques o telefòniques. “Un teletreballador no és un treballador sempre disponible. Si els costos els adopta el treballador llavors s’estan externalitzant a través de l’empresa, quan aquesta continua sent responsable del treballador”, va afirmar Sánchez, qui va mostrar-se partidari d’introduir algunes d’aquestes mesures a través d’un conveni col·lectiu recollit en una llei específica sobre el teletreball.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va reiterar que la legislació sobre el teletreball ja està prevista a l’article 30 de la Llei de relacions laborals. “El teletreball és una modalitat de treball i la llei ja preveu els drets i les obligacions del teletreballador”, va subratllar Gallardo, qui va apostar per seguir una guia de l’Organització Internacional del Treball a l’hora de regular aspectes que no quedin emparats dins de l’actual llei. Per aquest motiu, el ministre va emplaçar el Consell Econòmic i Social a establir “un espai de diàleg” del qual pugui emanar un “document de consens” al tomb d’aquesta qüestió.

En darrer lloc, el conseller del Partit Socialdemòcrata Roger Padreny va retreure a l’executiu la manca de planificació sobre el teletreball en la segona onada de la pandèmia.

tracking