Escaldes-Engordany

Nous espais per a pintar 'grafitis' a Escaldes

Els participants hauran de presentar prèviament les propostes al comú, que els asignarà els espais lliures

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany ha engegat una iniciativa per a fomentar l'art mural entre els joves de 15 a 29 anys facilitant-los espais i materialper a quepuguin dur-ho a terme. Les àrees de pintura seran específiques i estaran situades prop de l'Espai jovent amb la idea que si l'experiència prospera, es pugui aplicar en altres murs de la parròquia.

Els joves interessats a participar han de presentar una sol·licitud per escrit on s'indiqui la paret disponible on volen pintar, les dades personals, un esbós de l'obra que volen representar i, en cas de ser menors d'edat, caldrà afegir l'autorització de la persona responsable. La creació presentada serà la que hauran de pintar i no podrà contenir elements ofensius, publicitaris ni discriminatoris. Al cap d'una setmana el jove rebrà resposta i el comú revisarà l'estat de l'espai per si hi calen fer reparacions. El participant disposarà de quinze dies per pintar i podrà ocupar la paret un màxim de tres dies, que posteriorment quedarà disponible per a un altre candidat. Així mateix, el jove rebrà una ajuda per la compra de material per un import de tres euros per metre quadrat, un 50% de la despesa necessària aproximadament, i s'haurà d'adreçar al comerç especificat i reservar el material que posteriorment el personal del comú passarà a recollir i que se li lliurarà a mesura que el vagi necessitant. A la despesa s'afegirà un plus per a la compra de material de protecció i de delimitació com plàstics, pila de pintor, papercraft, però no per a ús personal com guants, ulleres o mascareta, que anirà a càrrec dels pintors, que tambéseran els responsables de la neteja durant les hores de pintura, com de deixar les zones adjacents als murs en perfecte estat incloent el terra.

Al cap de sis odotzemesos una comissió que comptarà amb la participació dels joves valorarà fer una renovació total o parcial dels murs. Després d'aquest temps el mur passarà a estar disponible per al següent candidat.El comú també proporcionarà murs menys visibles per a fer pràctiques, tallers, i es crearà un apartat al blog de Joventut on s'inclourà el mapa dels murs disponibles, el formulari de sol·licitud, i les fotos de les obres amb els noms dels artistes i les seves adreces Instagram, sempre que siguin majors d'edat.

Obert el concurs 'Projecte de Caldes'

El comú d'Escaldes-Engordany ha iniciat el concurs 'Projecte Caldes', una iniciativa que pretén embellir amb propostes culturals, arquitectòniques i comercials tres trajectes de la parròquia marcats per l'aigua termal.

Els participants hauran de presentar la documentació obligatòriament amb un pseudònim que apareixerà en cada document de treball, així com en els sobres i paquets de tramesa. En els sobres també s'haurà d'indicar si es vol mantenir l'anonimat en cas de no ser premiat. Les persones interessades a presentar les seves obres abans del 18 de desembre a les 15:00 hores, al servei de tràmits del Comú d'Escaldes-Engordany. El primer premi estarà dotat amb 7.900 euros per a cada component de l'equip mentre que el segon serà de 3.900 euros i el tercer de 1.900 euros.

El primer recorregut està marcat pel Pont d'Engordany, el passeig del riu, la placeta del Madriu, el pont de la Tosca, el safareig i el camí del Barri i el camí d'Engolasters, mentre que el segon tram comprèn la plaça Santa Anna, el pont d'Engordany, el camí d'Ensucaranes, el de la Drecera, el carrer d'Engordany, la plaça de la Creu Blanca, el camí de la Paletera, el de la Font, i la placeta d'Engordany. El tercer recorregut es troba des del Centre termolúdic de Caldea passant pel parc de la Mola, el passeig del riu i la plaça Santa Anna.

Els murs per a joves

Els trams del 'Projecte Caldes'

tracking