pandèmia mundial

La Unió de Bars preveu el tancament de tres de cada deu establiments afiliats

Els 200 associats de l’entitat sol·liciten converses amb Govern per les restriccions al sector

La Unió de Bars preveu el tancament de tres de cada deu establiments afiliatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió de Bars preveu que tres de cada deu establiments afiliats a l’entitat tanquin abans de final d’any per la situació d’ofec econòmic que estan vivint arran de les restriccions al sector. Així ho va afirmar ahir un dels responsables de l’associació, Heiko Kirchner, qui va manifestar que molts bars situats a les parròquies altes s’estan plantejant no tornar a obrir per la manca d’ingressos i els costos de les despeses genèriques com la llum, l’aigua i, sobretot, el lloguer.

En aquest sentit, el responsable va indicar que la reunió que van mantenir ahir amb el Govern va “ser fructífera”, i van acceptar incorporar un representant del gremi per parlar amb l’equip de tècnics designat pel Govern per treballar les mesures entorn de les restriccions establertes al sector i “treballar en la comunicació de les pròximes accions que l’executiu pugui decidir prendre”. Així, Kirchner va posar en relleu que “fins ara ens assabentàvem de les mesures a través dels mitjans de comunicació o quan venia un inspector a l’establiment a controlar el compliment dels decrets. Hi ha mancances de comunicació entre el Govern i el sector”.

És per aquest motiu que la Unió de Bars va sol·licitar ahir mantenir converses obertes amb l’administració “i no quedar-nos atrapats del que ens puguin explicar uns i altres”. Els 200 afiliats de l’entitat també van exposar al cap de Govern, Xavier Espot, i als ministres de Salut i Economia, Joan Martínez Benazet i Jordi Gallardo, respectivament, que no entenen en què es basen les accions decretades, les quals consideren que “estan fent que un gremi que creiem important per a l’economia del país estigui sent el focus de totes”. I van afegir que aquesta situació està generant angoixa, incertesa i preocupació a moltes famílies que viuen dels seus negocis i afirmen que comporten un greuge comparatiu amb altres sectors similars en els quals no s’han pres mesures tan restrictives o, fins i tot, s’han arribat a canviar per adequar-les a les seves necessitats.

Per tot el que s’ha afirmat, la futura associació de bars va exposar davant els membres del Govern que consideren necessari crear un segell de qualitat per a aquells establiments que s’hagin adaptat a les mesures del coronavirus, la reducció dels impostos d’una manera proporcional i retroactiva des de la imposició de les primeres accions restrictives de l’activitat al mes de març i sol·licitar a l’Associació de Bancs que anul·li les comissions pel pagament amb targeta, tenint en compte les recomanacions generals per no utilitzar efectiu per la possibilitat de transmetre el virus. A més, van posar sobre la taula que el Govern hauria de suspendre els cobraments mínims obligatoris dels consums bàsics i subvencionar el pagament del lloguer per metres quadrats en proporció al percentatge de pèrdua del volum de negoci de cada establiment en relació amb els obtinguts l’any passat. La Unió de Bars també va sol·licitar la flexibilització dels ERTO per evitar “que els nostres treballadors es quedin desemparats i sense feina”.

Per cloure, van destacar que “ara és el moment d’estar al nostre costat. Tenim un país preciós i no ho deixarà de ser per tenir un circ i una carretera menys”.

tracking