inclusió

Autea esdevé nou membre de l'associació Autisme Europa

Amb l’adhesió, l’associació busca suport més enllà de les fronteres del país

Autea esdevé nou membre de l'associació Autisme EuropaAUTEA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació del trastorn de l’espectre de l’autisme d’Andorra (AUTEA) va esdevenir ahir un dels més de 90 membres de l’associació internacional Autisme Europa. L’entitat representa 30 països i més de 7 milions de persones a Europa i entre els seus principals objectius preveu avançar en la consecució dels drets de les persones amb autisme i ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida. Tanmateix, aposta de manera clara perquè les persones amb TEA tinguin el suport necessari que els permeti prendre les decisions adequades per a dur a terme la seva vida amb la màxima autonomia possible. És alhora una entitat que treballa de manera incansable per a la conscienciació i la visibilitat de l’autisme en la societat.

Per ser membre de ple dret d’Autisme Europa, es requereix ser una associació legalment constituïda i composta per una majoria de persones amb TEA o familiars, aquests membres tenen 500 vots a l’assemblea general. Amb aquesta adhesió, Autea vol tenir un suport més enllà de les nostres fronteres i tenir informació privilegiada de tot el que s’està duent a terme en la primera línia de l’autisme internacional i seguir duent a terme la tasca de defensa dels drets de les persones amb TEA del Principat i la implementació de programes adreçats a millorar la seva qualitat de vida.

La presidenta d’Autea, Inés Martí, va viure amb emoció l’adhesió a l’organisme i va destacar que “formar part d’una entitat com Autisme Europa és en certa manera un reconeixement a la tasca duta a terme, des de fa molts anys per l’Associació que tinc l’honor de representar”.

tracking