Pandèmia mundial

El teletreball ofega més els restaurants, que perden la part dels menús

Els establiments plantegen abaixar la persiana en patir una caiguda de més del 50% de la facturació

El teletreball ofega més els restaurants, que perden la part dels menúsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La instauració del teletreball per part del Govern acaba d’ofegar el volum de negoci del sector de la restauració, el qual ha vist reduït en més d’un 50% els nivells de facturació que tenien abans de l’aplicació del decret. Així, des del restaurant K L’Irina, van manifestar que la situació és molt complicada i el nombre de menús que servien al migdia a treballadors ha davallat en més d’un 75%. “Ens mantenim oberts per referència al nostre públic, ja que no ens surt a compte tenir l’establiment actiu. Hem passat de servir uns cent menús diaris a trenta”, va indicar el responsable Mauri Garcia. I va afegir que el sector en general es troba en una situació deficitària, la qual no saben fins quan podran aguantar si les coses segueixen en la mateixa línia. “Estem tirant de recursos propis, gastant tot el que tenim en estoc i minimitzant al màxim les despeses del negoci. Si la situació segueix així al gener, no sé fins a quin punt podrem mantenir l’establiment actiu”, va dir.

En aquest sentit, el responsable del restaurant La Terreta, Alejandro Callieri, va explicar que durant el primer confinament i el tancament de tots els serveis no essencials ja els va baixar el nivell de facturació i “ara encara és pitjor, les limitacions de les taules, les restriccions als territoris veïns i l’aplicació del teletreball en la majoria de les empreses ens ha provocat una caiguda del 75% del volum de negoci”. Callieri també va posar en relleu que el Govern podria simplificar els procediments per accedir a les mesures d’ajuda, “ja que ens demanen molta documentació difícil d’aconseguir i només fa falta veure la situació per saber que estem en un moment deficitari”.

De la mateixa manera, va puntualitzar que amb la situació que aguantaran “el cop fins que puguem, quan acabem aquest mes veurem com ens troben en l’àmbit econòmic i sabrem quant temps podrem seguir així”. Tanmateix, Callieri va exposar que malgrat que a Andorra la crisi sanitària genera estralls en la restauració, “tenim sort perquè a la resta de països d’Europa encara estan molt pitjor”.

Un altre dels establiments de restauració que s’ha vist afectat per la implantació del teletreball és el MiraKbé, que ha perdut el 80% dels menús del migdia. “Suposo que és una mix entre l’aplicació del decret, les restriccions de la mobilitat a França i Catalunya i les limitacions als restaurants, però hem perdut uns quaranta menús dels seixanta que fèiem”, va afirmar Marc Simón. El responsable de l’establiment també va comentar que “la crisi sanitària tampoc convida a sortir de casa i anar a sopar a algun restaurant” i va posar sobre la taula que tot i ser dels primers que entén les restriccions considera que “estem pagant justos per pecadors”, ja que les mesures “no són recíproques per tothom i no veig que acabin de donar resultat”.

Per cloure, el responsable del restaurant l’Orri, Víctor Martin, va manifestar, de la mateixa manera que la resta de restauradors, que en la darrera setmana han perdut més del 50% dels menús del migdia, tot i que va exposar que “encara mantenim les taules d’alguns treballadors que no estan fent teletreball”. Tanmateix, va assenyalar que un dels factors que afecta més a la davallada de la facturació “és la limitació de dos comensals per taula”, la qual ha limitat “les reserves habituals que teníem de dilluns a divendres i els caps de setmana”.

El teletreball deixa sense menús els restaurants i els ofega encara més

tracking