'Cas BPA'

Demanda milionària dels Cierco contra Espanya per Banco Madrid

La reclamació, feta entre tots els propietaris, s’eleva fins als 250 milions

Demanda milionària dels Cierco contra Espanya per Banco Madrid

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els germans Cierco, juntament amb la resta de propietaris de Banco Madrid, han presentat una demanda contra l’estat espanyol, per valor de 250 milions d’euros pels perjudicis ocasionats per la liquidació de l’entitat bancària, segons va publicar ahir el diari espanyol El País. En la informació es va afegir que els afectats consideraven que aquesta situació derivava d’actuacions de la denominada policia patriòtica.

Així doncs, els germans Cierco van esgrimir en la seva demanda que hi havia declaracions del comissari Villarejo en què afirmava que s’havien fet peticions de dades bancàries dels Pujol i altres líders independentistes, i les pressions que s’havien rebut per part de la policia patriòtica per tal que es facilités la informació bancària relativa a les posicions que aquests tenien en les seves entitats. A més a més, la reclamació al·lega que la intervenció que va practicar el Banc d’Espanya requeia en les sospites de presumptes incompliments de la normativa de blanqueig de capitals que es van comunicar a la FinCEN per policies espanyols i van acabar amb la nota de l’ens americà i la liquidació de BPA i de Banco Madrid, segons afegeix el mitjà espanyol.

Cal recordar que els fets es remunten a l’any 2015, quan el Banc d’Espanya va rebre un informe del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals, el Sepblac, en què es feia referència a inspeccions dutes a terme a Banco Madrid on s’havien detectat irregularitats. Motiu pel qual des del regulador es va decidir la intervenció del banc i la seva posterior liquidació a proposta dels interventors designats.

Demanda milionària dels Cierco contra Espanya per Banco Madrid

tracking