estadística

Els presos pugen un 40% entre l'abril i el setembre

Només Mònaco, amb un increment del 60% en el mateix període, registra unes dades superiors

Els presos pugen un 40% entre l'abril i el setembreFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nombre de presos a Andorra ha augmentat un 40% entre els mesos d’abril i setembre. Així es reflecteix en l’Informe Space realitzat pel Consell d’Europa i que aborda la situació penitenciària dels estats que en formen part. El mateix informe reflecteix que al Principat al gener hi havia 49 reus al centre penitenciari de la Comella, una xifra que va davallar fins als 43 quan va començar el confinament.

La situació, però, va començar a escalar en el moment que es van flexibilitzar les mesures i al juny la presó ja comptava amb 50 reclusos. L’estiu no va fer minvar les dades, ans al contrari, i al setembre, en què es tanca l’informe del Consell d’Europa, Andorra ja comptava amb 61 persones privades de llibertat, arribant a un increment del 40%, tenint en compte la taxa per 100.000 habitants que és la d’aplicació en comparatives d’estàndards internacionals.

Les xifres d’Andorra, però, no són les més elevades, ja que Mònaco té uns increments força més elevats. En aquest sentit, el Principat de la Costa Blava va registrar un augment als seus centres penitenciaris de poc més del 60%, en el mateix període. En valors absoluts, però, les xifres són més baixes, ja que Mònaco comptava amb vuit persones privades de llibertat i va augmentar fins a 13 entre els mesos d’abril i setembre. Just darrere d’Andorra, en el mateix índex estadístic, se situa Liechtenstein, amb una pujada del 33%. Aquesta situació, però, reflecteix que el registre d’aquestes dades en paràmetres estadístics i percentuals penalitza els petits estats, ja que en tenir valors totals molt baixos una petita variació afecta molt.

tracking