Circulació

Un 4% de les persones controlades van donar positiu per alcoholèmia

La majoria de denúncies fetes per la policia es van dur a terme a la franja horària de nit

Un 4% de les persones controlades van donar positiu per alcoholèmiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera campanya de controls d’alcoholèmia que la policia ha portat a terme durant els darrers dos mesos i que va acabar-se recentment va deixar un 4,64% de positius per superar la taxa d’alcoholèmia permesa. Cal recordar que els controls emmarcats dins aquesta campanya es van iniciar el passat 30 de novembre i es van allargar fins al 3 de gener.

Així doncs, la policia va arrestar un total de 41 persones fruit dels controls preventius de consum d’alcohol i drogues al volant. Segons van informar des del cos el nombre total de proves que es van realitzar va ser de 1.573 controls, de les quals 1.500 van donar resultats negatius, mentre que fins a 73 van resultar ser positives. No obstant això, totes no van revestir la mateixa gravetat i cal tenir en compte que del total, 32 van comportar únicament sancions administratives, de les quals 29 per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa i tres per circular sota els efectes de les drogues. Per contra, a l’altre costat de la balança, 42 dels conductors que van ser sotmesos a la prova, i a tenor dels resultats obtinguts, van ser detinguts. D’aquests, l’arrest de 36 es va produir en ser enxampats conduint amb una taxa d'alcohol en sang superior a 0,80 grams per litre, una per positiu en alcohol i tòxics i, finalment, tres per donar un resultat positiu al control de drogues al volant.

El nombre de positius va variar molt en funció de la seva franja horària. Cal tenir en compte que la majoria es van produir entre les 10 de la nit i les 6 del matí, en què dels 463 controls que es van fer, un total de 49 van resultar positius. Això suposa que poc més del 22% dels realitzats circulaven havent consumit més alcohol del permès en la taxa o bé sota els efectes de productes estupefaents. El percentatge de positivitat baixa sensiblement en la resta de franges horàries del dia, ja que entre les dues del migdia i les 10 de la nit es van fer un total de 737 controls, dels quals només 20 van donar positiu, xifra que suposa poc més d’un 2%. En l’altra franja, que va des de les 6 del matí fins al punt de les 14 hores, la situació és similar, perquè de 373 proves realitzades només 4 van ser positives.

En compració amb la mateixa campanya que es va realtizar durant dates similars al llarg del 2019, el percentatge de casos positius ha baixat sensiblement, ja que en la de fa dos anys era de poc més de set punts mentre que la del 20 va ser del 4,64%.

tracking