Quatre dels detinguts en l''Operació Queen' entren a presó

Tres dels detinguts entren a presó de manera preventiva i se sumen al que va pegar a un policia

Quatre dels detinguts en l''Operació Queen' entren a presóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle que instrueix el cas de narcotràfic conegut com Operació Queen va decidir dissabte a la nit imposar presó preventiva per a tres dels detinguts dijous. Es tracta de dues noies i un noi vinculats als tres pisos desmantellats per la policia on, presumptament, es venien estupefaents. Als tres empresonats se suma també l’home que ja havia entrat a la Comella la tarda de dissabte per complir deu mesos de presó ferma per haver desobeït, injuriat i agredit un policia mentre el traslladaven de les dependències policials a la Seu de la Justícia. La batlle ha deixat en llibertat provisional amb càrrecs una parella, home i dona, del total de sis detinguts, vinculats al pis de Terra Vella. La batlle va prendre la decisió després de prendre declaració a tots els detinguts durant la jornada de dissabte. De fet, els testimonis es van allargar més del previst, cosa que va provocar que fins ben entrada la nit no es conegués la resolució judicial. Cal recordar que en un dels casos l’entrada al centre penitenciari es va dur a terme abans pels altercats protagonitzats de l’implicat contra la policia, la qual cosa va provocar que la batlle el condemnés per la via ràpida a 10 mesos ferms de presó. Segons ha pogut saber el Diari, l’home va ser jutjat en una ordenança penal per haver desobeït, injuriat i agredit un dels agents mentre el traslladaven a la Seu de la Justícia, on, inicialment, se li havia de prendre declaració per decidir si es decretava presó provisional o se’l deixava en llibertat fins a la vista del cas.

Etiquetes:

‘Operació Queen’

La policia va desmantellar dijous tres punts de venda d’estupefaents situats a Santa Coloma, Andorra la Vella i un tercer a Sant Julià de Lòria. L’actuació antidroga es va tancar amb la detenció de tres dones de 32, 28 i 21 anys, i tres homes de 32, 30 i 28 anys, tots ells residents. Dues detencions es van produir a Sant Julià de Lòria, tres a la capital i una al Pas de la Casa. La policia va informar que la investigació es va iniciar a principis de la passada tardor i que posteriorment va ser judicialitzada i tutelada per la secció de la Batllia especialitzada, envers una presumpta xarxa d’introducció i venda de productes estupefaents al país, principalment cocaïna.

Segons van manifestar des del cos, les gestions efectuades fan sospitar que dues dones lideren, presumptament, una xarxa perfectament organitzada que introduiria cocaïna al Principat. El tràfic se centralitzaria al domicili de l’avinguda Verge de Canòlic de Sant Julià. Segons les investigacions posteriorment es distribuïa la droga en els altres immobles controlats per vendre-la.

L’operativa es va realitzar amb un dispositiu coordinat, i va comptar amb la intervenció del grup de delictes contra la salut pública, equips del grup d’intervenció policial i guies de la secció canina. S’han comissat elements que corroborarien l’existència d’una xarxa de tràfic d’estupefaents, com materials per confeccionar dosis de cocaïna i petites quantitats tant d’aquesta droga, com de marihuana. Tanmateix, van indicar que també s’han efectuat diligències prop de diferents persones que tindrien relació amb els fets investigats, malgrat que no han estat detinguts. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

tracking