comerç

Costa afirma que l'activitat d'Inlingua és “del tot legal”

El conseller liberal explica que el negoci no està donat d’alta perquè és a les instal·lacions d’una altra escola en la qual ofereix els seus serveis

Costa afirma que l'activitat d'Inlingua és “del tot legal”Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El conseller liberal i empresari encampadà Ferran Costa va respondre ahir a les acusacions del PS sobre les irregularitats de l’escola d’idiomes Inlingua a la parròquia. Costa va voler deixar clar en primer lloc que una cosa és la persona física i l’altra la jurídica, recordant que Inlingua és una empresa que té més accionistes. Amb aquesta premissa clara, el conseller va explicar que sí que va entrar una sol·licitud al comú per donar d’alta el negoci, però que se li va denegar perquè el local ja tenia un titular, l’escola Vatel, i legalment no es permet que dos negocis de titulars diferents comparteixin espai.

El liberal va indicar que va entrar la sol·licitud pensant que aquesta era la fórmula adequada, però que tècnics del comú i de Govern van debatre sobre la qüestió –i assegura que té proves documentals que així ho demostren– i van acabar concloent que calia buscar una altra manera legal d’oferir allà els serveis. És per això, segons la versió de Costa, que es va optar per fer un contracte de prestació de serveis amb l’escola Vatel, amb qui Inlingua ja treballava anteriorment, per la qual cosa “no es pot considerar en si un trasllat”. “Estic fent la meva activitat totalment legalment. No estic donat d’alta perquè no tinc un comerç, estic en unes instal·lacions que no són meves, són d’una altra escola, i és una pràctica habitual amb tothom”, va sentenciar Costa, que va exemplificar que “és com si el senyor de Telepizza que té un negoci obert a Andorra la Vella no pogués vendre pizzes a la Massana”.

Aquesta és una fórmula, va afirmar l’empresari, que s’utilitza sovint i va posar l’exemple de l’acord que té el negoci amb el comú de Canillo, on també s’imparteixen classes d’idiomes a una setantena d’infants. També va detallar que l’escola d’Encamp es va donar de baixa a causa de la crisi de la Covid, com també va passar amb la de Sant Julià. “Això no vol dir que no doni classes a Sant Julià, es fa a través d’un contracte amb la Universitat”.

La versió del polític liberal contrasta amb la de l’oposició com la d’alguns ciutadans que duen els seus fills a l’acadèmia. Fonts del PS i d’Agrupament Encampadà van coincidir ahir que Inlingua funciona durant la tarda i que molts encampadans hi porten els seus fills com abans del trasllat, i que és Inlingua qui els factura les quotes “com qualsevol altre negoci, amb les mateixes classes que abans i amb personal d’Inlingua”. L’escola fa horari de matí i tarda tot i que Vatel està tancada a la tarda, i les classes estan dirigides als joves de la parròquia.

També, segons les mateixes fonts, des del departament d’Administració s’havia avisat Costa en dues ocasions perquè regularitzés la situació del seu negoci. Al setembre, Inlingua va fer arribar una nota als pares comunicant el canvi d’ubicació: “A partir d’ara, la nostra escola compartirà ins­tal·lacions amb l’Escola Internacional d’Administració Hotelera Vatel, a l’edifici de l’antic telecabina. Aquest canvi afavorirà notablement els nostres alumnes, que podran gaudir d’equipaments d’avantguarda per aprendre idiomes.” Per tant, es va informar d’un trasllat per millorar les instal·lacions de l’escola sense fer esment de problemes per la Covid.

La cònsol d’Encamp, Laura Mas, va evitar ahir aprofundir en l’afer amb unes declaracions genèriques: “Qui hauria de respondre és Inlingua i no el comú perquè estem facilitant informació interna.”

tracking