Pandèmia mundial

La construcció vol més controls als industrials pel mal ús de la mascareta

El sector denuncia manca de seguretat i demana un cribratge a tots els treballadors

La construcció vol més controls als industrials pel mal ús de la mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nervis en el sector de la construcció. El motiu? el mal ús de les mascaretes i l’incompliment de les mesures de seguretat per part d’alguns dels industrials i treballadors de les obres. Així ho van explicar al Diari fonts del sector, que van afirmar que “es va amb por” per les obres. Així doncs, el problema radica, bàsicament en que un cop dins de l’obra, les mascaretes estan habitualment mal posades o directament alguns industrials se les treuen.

Aquesta situació ha generat tensions tant entre alguns dels promotors i tècnics que es troben davant aquestes situacions en el moment de realitzar les visites en les construccions, com en els mateixos treballadors, ja que aquells que sí que compleixen amb les normatives que marca el ministeri de Salut recriminen el mal ús a qui no les segueix i ha provocat moments de tensió. Fins i tot, en alguns casos, una part dels treballadors han marxat de l’obra per la negativa d’altres a respectar l’ús de la mascareta i les distàncies de seguretat.

Fonts properes al sector, van manifestar que el que seria necessari i que així li han fet arribar al ministeri de Salut des que es va permetre que es pogués reemprendre les construccions, seria un cribratge a totes les persones que treballen a l’obra. El problema també és entre el mateix col·lectiu dels industrials. Ja que, com és habitual, sempre hi ha una part que sí que respecta les mesures i que per culpa dels que les incompleixen s’acabi assenyalant a tots; aquesta situació està ja generant tensió per la inseguretat que tenen en el moment de fer la seva feina.

La inseguretat que es denuncia des del sector de la construcció, topa frontalment amb les versiones oficials. La gerent de l’ACODA, Mònica Dalmau, va manifestar que “a la nostra associació no ens han arribat queixes que s’estiguin incomplint les mesures de seguretat en les obres. Ni per part dels treballadors ni dels industrials”.

Malgrat el posicionament oficial, les fonts consultades pel Diari van manifestar que, desde la reepresa de l’activitat, no s’havien dut a terme mesures de control per evitar que es produissin situacions d’incompliment de les mesures de seguretat, fent especial menció amb el mal ús de les mascaretes. Cal recordar que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha exposat en rodes de premsa que en gran part els aerosols emesos al respirar són un dels grans factors de contagi.

tracking