ECOPARC

Ajona defensa que és més car per al comú tancar Naturlandia que mantenir-lo obert

Ajona defensa que és més car per al comú tancar Naturlandia que mantenir-lo obertFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Tancar Naturlandia suposaria més despesa per al comú que no pas mantenir-lo obert.” Aquesta és la contundent afirmació del director de l’ecoparc, Xabier Ajona, durant la reunió de poble celebrada ahir a la nit al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria. En aquest sentit, va destacar que “estem treballant perquè considerem que el parc té molt potencial de creixement i que hi ha diverses vies de negoci per explotar”.

Ajona va explicar que “estem preparant la creació d’una nova marca que presentarem abans de l’estiu vinent”. Aquest nou distintiu en què s’està treballant des de la direcció del parc lauredià haurà de servir “perquè s’identifiqui clarament què és el parc i què podem oferir, perquè ara ens trobem que hi ha certa confusió”. Sobre les possibilitats d’explotació, a cop de bot, Ajona va destacar l’esquí del fons, del qual va dir que “no ens traurà de pobres, però té molt creixement i ens pot servir de multiplicador per les escoles, el lloguer o la restauració”.

Vila universitària

Un dels principals objectius que el cònsol major, Josep Majoral, va deixar palès és la voluntat de convertir Sant Julià en una vila universitària. En aquest sentit, va explicar que a banda de les quatre institucions acadèmiques amb què ja compta la parròquia, actualment mantenen converses amb una universitat privada espanyola, que la setmana passada va mostrar la voluntat d’instal·lar-se a la parròquia. “És tot molt prematur, però és important que quan es pensi a instal·lar-se a Andorra, les universitats ja ho facin amb la mirada fixa a Sant Julià”, va destacar el cònsol. No obstant això, per assolir l’objectiu de ser una vila “com Pamplona” Majoral va remarcar la necessitat d’anar “tots de la mà”, des del Govern, passant pel comú, fins als negocis de la parròquia, i va recordar la necessitat de poder tirar endavant el projecte d’una residència d’estudiants que es podria ubicar al Prat Gran.

El conseller de la minoria Cerni Cairat va refermar el suport de Despera Laurèdia a aquestes propostes, i va afirmar que “el que hem de lluitar és per fer de Sant Julià una parròquia del coneixement”. La primera fita a assolir per Cairat és la instal·lació del Centre de Recerca i Innovació.

tracking