Pandèmia mundial

Dotze pacients a l'UCI i 53 contagis més

El total d'ingressats a l'hospital es redueix a 29 afectats per la Covid

Hospital Nostra SenyoraFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha assenyalat avui que les dades de l'evolució de la pressió hospitalària "són en principi bones" malgrat encara hi ha molta ocupació a l'UCI. La unitat ha baixat a 12 pacients amb Covid, dos menys que ahir, i dels 11 malalts que necessiten ventilació mecànica, els mateixos que ahir, Joan Martínez Benazet ha destacat que hi ha tres afectats que estan en la fase final d'extubació.

La situació millora a tot el centre que registra tres ingressats menys que ahir i baixa a 29 malalts amb el virus a planta. Els hospitalitzats a planta són 17. I l'àrea geriàtrica de coronavirus d'El Cedre continua sense pacients després de les dues altes que es van donar ahir.

Martínez Benazet ha informat que els casos totals augmenten a 10.070 amb els 53 positius detectats des d'ahir i els pacients actius són 654, nou menys que dimarts. Les recuperacions ascendeixen a 9.313 amb 61 altes respecte ahir i les defuncions s'han incrementat a 103. El ministre ha comentat que la taxa de reproducció ha baixat a 0,89 i suma dues setmanes per sota d'1 i l'evolució de les gràfiques de la incidència del SARS-CoV-2 indica que Andorra està "en fase de descens moderat de la tercera onada" incidint que la variació és lenta "perquè costa molt poc pujar i molt baixar".

El ministre ha manifestat que els indicadors de casos diaris, de contagis de majors de 50 anys i de positivitat de les proves situen el nivell de pandèmia en el 2 mentre el que l'ocupació a l'UCI es troba a nivell 4 el que fa en conjunt que Andorra hagi baixar al grau 3 fixat per Salut.

L'actualització de dades de la pandèmia mostra que avui hi ha 6 aules amb els alumnes aïllats per casos de coronavirus, dues menys que ahir, i 21 amb part dels estudiants confinats, que suposa una rebaixa de 8 grups respecte a la xifra de dimarts. El ministre ha anunciat que de les 1.508 ultimes proves del cribratge escolar hi ha hagut 7 positius.

1.138 vacunats

El total de persones que han rebut ja la primera dosi de la vacuna de Pfizer arriba a 1.138 amb les 62 que es van administrar ahir, segons ha informat el titular de Salut. Joan Martínez Benazet s'ha referit també a la valoració que estan fent alguns països de la fòrmula d'AstraZeneca afirmant que no es recomana per a majors de 65 anys. I ha precisat que alguns viròlegs treuen aquestes conclusions perquè aquest vaccí només s'ha provat en fase 3 en unes 400 persones de més de 65 anys i es considera que no hi ha prou mostra per considerar que és efectiva en aquesta franja d'edat.

El ministre ha especificat que al Regne Unit s'ha administrat aquesta vacuna a milions de persones que sobrepassen els 65 anys i sostenen que és igual d'efectiva que per a la resta de la població i que en breu les autoritats britàniques faran públics els estudis que acrediten aquesta informació.

tracking