ECOPARC

La mort del llop evidencia la falta de control al parc

L’animal estava sota un gruix de gel que va obligar a utilitzar una motoserra que permet deduir que feia setmanes que estava dins la bassa

Troben sense vida el llop desaparegut de NaturlandiaNaturlandia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La direcció i responsables del comú de Sant Julià estan molestos. Hi ha peces que no encaixen entorn de la mort de Foc, un llop de quatre anys que va néixer a l’ecoparc i que va ser trobat després d’una exhaustiva recerca dins d’una bassa amb més de 30 centímetres de gel a sobre, situació que indica que com a mínim feia un mes que havia mort, segons fonts properes a Naturlandia.

La necròpsia acabarà de diluir els dubtes existents pel que fa a la causa de la mort. Però hi ha més interrogants que apunten cap als cuidadors: tres per a quatre llops –dos nascuts a Andorra– que viuen en una hectàrea de terreny. Els banders van haver d’utilitzar una motoserra per extreure el cos de l’animal pel gruix del gel acumulat, fet que permet donar per segur que feia molt temps que es trobava a la bassa.

‘Foc’, el primer

Els cuidadors donen de menjar cada dos dies els llops i aquests hi acudeixen de forma jeràrquica. El primer sempre era el Foc, i a les mateixes fonts els costa entendre que mai es notés a faltar la presència d’aquest llop. Quan es va donar la veu d’alarma, el 28 de gener, van ser desallotjades 150 persones del parc. Per precaució, ja que les possibilitats que hagués pogut escapar eren nul·les. Hi ha un tancat i un filat elèctric que no havia donat cap avís de descàrrega, però el llop no s’havia pogut esfumar. Finalment es va pensar en la bassa, congelada. La direcció està en espera de la necròpsia i de l’informe dels banders per determinar si hi ha hagut negligència per part d’alguns treballadors i adoptar mesures disciplinàries. Tant els ossos, llops com linxs tenen adjudicada una nova llar a la primavera, que no serà a Espanya ni a França. Serà en el que s’anomenen santuaris d’associacions animalistes, en cap cas un altre parc. Andorra no té signada la Cites (convenció sobre el comerç internacional d’espècies amenaçades de fauna i flora silvestres), però això no serà cap problema per treure la fauna nascuda al país.

tracking