salut

La mort d'una dona eleva les víctimes per la Covid a 102

La mort d'una dona eleva les víctimes per la Covid a 102Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La defunció d’una dona durant la darrera jornada eleva el nombre de morts per la pandèmia a Andorra a 102. La víctima era una de les 34 persones que restaven ingressades a la planta de l’hospital nostra Senyora de Meritxell. Així doncs, al centre mèdic hi ha 18 ingressats, dos menys respecte a les dades facilitades dilluns passat. La pressió sanitària a l’UCI va tornar a augmentar ahir amb un ingrés que eleva el nombre de pacients a 14 persones, onze de les quals requereixen ventilació mecànica. El Principat supera els 10.000 contagis per coronavirus des de l’inici de la pandèmia. El ministeri de Salut va informar ahir que es van detectar 45 nous casos, els quals situen el nombre d’afectats pel virus en 10.017.

El balanç d’actualització de les dades deixa 663 malalts amb el virus actiu, dos menys que dilluns, i 9.252 recuperats des del març gràcies a les 46 altes que es van donar ahir. La notícia positiva de la incidència de la pandèmia és la recuperació de tots els padrins que estaven a la planta geriàtrica de coronavirus d’El Cedre. El centre tenia dos pacients, un procedent de Salita i un altre que havia arribat derivat des d’urgències, els quals van abandonar les instal·lacions en haver superat la malaltia.

El nombre de vacunes administrades dilluns van ser de 40, les quals se sumen a les 1.050 que s’havien posat fins a la data. La reunió entre Salut i l’Agència Espanyola del Medicament es va celebrar ahir, tot i que no es va fixar una nova data per a l’arribada de les següents dosis del vaccí de Pfizer a Andorra. A la trobada van intercanviar l’estat del procés de vacunació en ambdós països.

L’afectació de la pandèmia als centres educatius baixa a vuit aules tancades, dues menys que ahir, i 29 amb part dels alumnes confinats, que representen quatre menys que dilluns. Els grups escolars en vigilància passiva disminueixen de manera notable des dels 109 que va notificar dilluns Salut als 75 d’ahir.

tracking