laboral

Llum verd de treball als 18 acomiadaments a Andbus

L’empresa va sol·licitar l’amortització de contractes per garantir la viabilitat dels comptes

Llum verd de treball als 18 acomiadaments a AndbusFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball va acceptar ahir la petició d’Andbus per acomiadar de forma col·lectiva un total de divuit empleats de la plantilla. D’aquesta manera, l’administració va avalar el procediment seguit per l’empresa després de rebre la documentació complementària sol·licitada a la companyia per tenir constància dels ingressos i les despeses, i comprovar que l’amortització de contractes era viable. Així ho va confirmar al Diari el director d’Andbus, Dani Vinseiro, qui va manifestar que “les justificacions que ens demanava el departament de Treball des de l’inici justificaven poder emparar-nos en el mecanisme legal”.

L’empresa d’autobusos va sol·licitar l’amortització d’un percentatge important de la plantilla, concretament un 21%, per poder fer front a la davallada de l’activitat a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus. Vinseiro va explicar que des d’Andbus s’han vist obligats a prendre una sèrie de mesures per assegurar els comptes de resultats i la viabilitat. “L’acció era necessària per assegurar la supervivència de l’empresa i garantir que la gran majoria dels treballadors que segueixen en plantilla puguin cobrar el salari a final de mes”, va indicar.

En aquest sentit, va assenyalar que la mesura no tan sols suposa l’acomiadament d’una part dels empleats, sinó que es tracta d’una acció més general per redimensionar l’empresa. “Hem hagut de reduir actius per disminuir la gran quantitat de despeses que teníem en contra de la manca d’ingressos que hem registrat els darrers mesos”, va dir. Vinseiro va posar en relleu que des de la companyia han intentat postergar el màxim temps possible l’amortització de contractes, però va puntualitzar que la davallada de passatgers en comparació amb l’inici del 2020, abans de la pandèmia, se situa en més d’un 85%, que “ha suposat una caiguda enorme del volum de negoci de l’empresa”. A més, va destacar que els serveis a Tolosa i Barcelona s’han vist reduïts de tres a un i de set a dos, respectivament.

Cal recordar, però, que els responsables d’Andbus van posar sobre la taula una alternativa per evitar que hi hagués acomiadaments, la qual passava per una reducció del sou, amb l’excepció dels que es troben amb la retribució mínima permesa. Després d’una votació per part del conjunt dels treballadors, aquesta alternativa va ser denegada, ja que es necessitava almenys el 80% dels vots a favor, quan en realitat es va obtenir una divisió gairebé a parts iguals per part de la plantilla. Aquest fet va generar neguit i inquietud entre els assalariats de l’empresa.

tracking