pandèmia mundial

La duana ingressa 7,7 milions per les importacions, la meitat que fa un any

La recaptació per la taxa al tabac cau un 60,9% al gener i es queda en 2,7 milions

La duana ingressa 7,7 milions per les importacions, la meitat que fa un anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica provocada per la pandèmia de coronavirus continua causant estralls a les arques de l’Estat, que el gener passat només van ingressar 7,7 milions d’euros corresponents a les taxes per la totalitat de les importacions.

Es tracta de la meitat dels diners que es van recaptar el mateix mes de l’any passat, ja que el gener del 2020, quan encara no havia esclatat la pandèmia, els ingressos per aquest capítol van ser de 15,8 milions, segons les dades recollides per la duana i fetes públiques avui pel ministeri de Finances. La minsa arribada de turistes aquest gener també s’evidencia en el fet que la recaptació per aquestes taxes del primer mes del 2021 és inferior a la registrada en set dels deu mesos de pandèmia de l’any passat.

Per capítols, els ingressos per la taxa a la importació de tabac van ser al gener de 2,7 milions d’euros, un 60,9% menys del que es va recaptar el mateix mes de l’any passat, quan encara no havia esclatat la crisi econòmica provocada per la pandèmia. El gener del 2020 els ingressos per la taxa al tabac van ser de 6,9 milions d’euros, mig milió menys del que es va recaptat el mateix mes del 2019.

Quant als ingressos per les taxes a les importacions de combustibles minerals, la caiguda registrada al gener va ser d’un 46,1% respecte al mateix mes de l’any passat. Es van recaptar 2,5 milions d’euros quan el gener del 2020 la recaptació s’havia enfilat fins als 4,6 milions.

Respecte a la importació de begudes, la recaptació va caure al gener un 52,5% amb relació al mateix mes del 2020. En números absoluts es van ingressar per aquesta taxa un total de 293.521 euros. El 2020 s’havien recaptat 618.165 euros.

Els ingressos corresponents a la categoria de les taxes a les importacions d’altres mercaderies es van reduir al gener només un 35,5%. Es van recaptar 2,2 milions d’euros per aquest capítol, 4,2 menys que en el mateix període de l’any passat.

tracking