PANDÈMIA MUNDIAL

TMA a un preu de 40 euros per als turistes francesos

Els visitants es podran fer des de demà una prova TMA a Prat de la Creu per quaranta euros

TMA a un preu de 40 euros per als turistes francesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern posarà a partir de demà l’stop lab de Prat de la Creu a disposició dels turistes que necessitin una prova negativa de Covid-19 per tornar a França. El preu del test TMA serà de 40 euros i el visitant que la desitgi haurà de demanar cita prèvia. Un cop a l’stop lab, el turista haurà d’abonar el cost de la prova a un administrador del SAAS. L’endemà, el visitant rebrà un correu electrònic amb el resultat de la prova. Si el test és positiu i el turista necessita atenció mèdica se l’atendrà a l’hospital i si els símptomes no són greus haurà de passar la quarantena a l’hotel. En el cas que sigui asimptomàtic, podrà tornar al seu país seguint una sèrie de precaucions i l’autoritat sanitària rebrà una notificació perquè faci el seguiment.

Ho va explicar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va anunciar que “el diàleg constant i fluid entre els executius andorrà i francès ha permès que les autoritats gal·les ja acceptin el test TMA com a prova virològica equivalent a la PCR”.

En paral·lel a aquesta mesura i per facilitar la mobilitat entre Andorra i França, quan els residents es facin una prova TMA als stop labs habilitats podran demanar que se’ls enviï al correu electrònic l’informe del laboratori on hi consti el seu resultat. Aquest tràmit, gratuït, inclourà la informació en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Respecte als 40 euros que es cobrarà a cada turista major d’onze anys per fer-se la prova, el ministre va matisar que el preu és el públic, és a dir, el que costa la prova més el del temps de les persones que hi treballen. Va afegir que donar l’opció als visitants a fer-se la prova no anirà en detriment de la capacitat de fer-ne als residents. “En vam fer 1.800 al dia i ara n’estem fent entre 300 i 400”, va dir Martínez Benazet.

Respecte a la possibilitat de crear paquets turístics qui incloguin l’estada al país més la prova, Xavier Espot, també present a la roda de premsa, va indicar que ara mateix no està previst perquè hem de seguir “una línia de lleialtat i bon veïnatge”. El cap de Govern va recordar que la idea que “molt clarament” ha transmès el govern francès és que tenint en compte la situació epidemiològica crítica, no aconsella moviments circulatoris dels seus residents ni dins del seu territori”.

El cap de Govern va indicar que Andorra no prendrà decisions contràries a la posició francesa que “podrien ser absolutament contraproduents”. Tot i això, va matisar que “això no vol dir que més endavant la situació hagi pogut canviar”. Va dir que “hem d’obrir vies i possibilitats perquè els turistes francesos puguin venir al nostre país amb coherència amb els països de l’entorn i fent una tasca important en l’àmbit diplomàtic”.

ELS HOTELERS FARAN PUBLICITAT DEL TEST

El sector hoteler afirma que realitzarà una “petita” campanya publicitària per fer saber als seus clients francesos que poden accedir al país amb la garantia que abans d’abandonar-lo es podran realitzar una prova TMA per 40 euros. Els establiments entenen la posició del Govern per respectar la voluntat de França davant l’evolució de la pandèmia, però consideren que no poden perdre l’única entrada d’ingressos que tenen, els turistes gals. Així doncs, exposen que els visitants que arriben a Andorra actualment “són gent amb cert poder adquisitiu” que podrà abonar “sense problemes l’import de les proves per sortir de França”.

TMA a un preu de 40 euros per als turistes francesos

tracking