pandèmia mundial

Andorra rebrà vacunes de Johnson & Johnson

Covax ha informat al Govern que també podran disposar d'aquest vaccí, a més de les 26.400 dosis d'AstraZeneca

Un bomber rep la vacuna avui a l'hospitalSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra disposarà també de vacunes de Johnson & Johnson una vegada siguin aprovades per l'Agència Europea del Medicament, cosa que precisament ha estat sol·licitat avui per la farmacèutica. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat en la compareixença d'aquest migdia que "Covax ens ha notificat que tenim de manera molt avançada la vacuna de Johnson & Johnson, que també és d'una sola dosi i es pot subministrar a domicili". Aquesta quarta vacuna que rebrà el Principat anirà a banda de la remesa de 26.400 dosis de la d'AstraZeneca. De moment no hi ha dates concretes de quan arribaria la vacuna de Johnson & Johnson, tot i que Covax va indicar al Govern que durant aquest trimestre arribarà una altra remesa de vacunes, a més de les d'AstraZeneca, que estan previstes cap a finals de febrer, aproximadament.

En aquest sentit, el ministre ha comentat que en principi està previst reservar la vacuna d'AstraZeneca les persones menors de 65 anys, i les de Pfizer i Moderna als majors d'aquesta franja d'edat. Amb tot, Benazet ha afegit que "això pot canviar molt ràpid" i ha defensat novament que a Angletarra s'han vacunat més de 800.000 persones majors de 65 anys i les informacions preeliminars diuen que és "eficaç i segura" en aquesta franja.

Sobre els acords amb Espanya i França pel subministrament de les vacunes de Pfizer i Moderna, el ministre de Salut ha comentat que "estem avançant", però "no podem donar dates" i espera que en les properes setmanes puguin arribar-ne més.

Dimecres, segona dosi

El titular de Salut ha informat també que dimecres es començarà a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer als primera vacunats. Amb les 35 injeccions d'ahir, un total de 1.256 persones havien rebut la primera dosi i durant el dia d'avui se n'estan administrant algunes més. Benazet ha explicat que se n'estan reservant algunes per esperar al "final d'alguna cadena epidemiològica" i que per dimecres s'espera arribar a les 1.300 persones.

D'altra banda, el Govern ha aprovat un nou decret del pla de vacunació que estableix les fases de manera més "consolidada" per tal que "quedi clar en quin moment li toca a cada persona". A més, determina les condicions d'importació i distribució de les vacunes, que són competència exclusiva de Salut.

tracking