internacional

Espanya no vacunarà amb AstraZeneca majors de 55 anys

Espanya no vacunarà amb AstraZeneca majors de 55 anys

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial espanyol, format pel ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha acordat que la vacuna d'AstraZeneca i de la Universitat d'Oxford s'administrarà a persones d'entre 18 i 55 anys. La decisió de no injectar aquests vaccins a persones d'edat superior a aquesta franja ha suposat tres dies de deliberació i s'ha pres arran de la recomanació del grup d'experts que assessora el govern espanyol pel que fa a la vacunació i que asseguren que la seva evidència científica és “insuficient” si s'aplica a persones de més de 65 anys.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries d'Espanya, Fernando Simón, ja va avançar aquesta setmana que podria no seguir la recomanació d'administrar-la a major de 65 anys. La distribució dels vaccins la farà l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris i permet començar a vacunar professionals i treballadors sanitaris en actiu que no es troben inclosos als grups 2 i 3. També s'ha aprovat que entre la primera i la segona dosi d'aquesta vacuna transcorrin de deu a dotze setmanes.

Espanya se suma així a la llista de països europeus, com França, Alemanya o Bèlgica, que han decidit marcar un llindar d'edat a l'hora d'administrar la vacuna d'AstraZeneca per la manca de certificats en relació amb l’efectivitat. Altres estats com Andorra, que rebrà 26.400 dosis a través del projecte Covax, o el Regne Unit s'han manifestat a favor d'utilitzar-la en franges d'edat superiors. Els assajos realitzats per la farmacèutica al Regne Unit, el Brasil i Sud-àfrica van mostrar que la vacuna era segura i eficaç a través d'assajos fets a 24.000 persones, tot i que la majoria d'ells tenien entre 18 i 55 anys.

tracking