Pandèmia mundial

Andorra rebrà vacunes de Moderna, Pfizer i AstraZeneca les properes setmanes

Un total de 1.277 persones han rebut ja la primera dosi del fàrmac

La primera jornada de vacunació

La primera jornada de vacunació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha anunciat que el Principat anirà rebent vacunes de Moderna, Pfizer i AstraZeneca en les properes setmanes el que permetrà anar ampliant les franges de població que es posen el fàrmac d'immunització contra la Covid-19. Un total de 1.277 persones han estat vacunades ja amb la primera dosi de Pfizer i avui es continuarà amb professionals o usuaris que van quedar pendents "per la cua d'algun brot" i dimecres es comença a administrar la segona injecció de l'únic fàrmac que hi ha de moment al país als professionals de l'hospital i a personal i residents d'El Cedre i de Clara Rabassa.

Joan Martínez Benazet ha assenyalat en la compareixença d'aquest migdia que el Govern va rebre divendres una nota verbal de França per informar que "arribaran a finals de febrer i al març vacunes de Moderna" i també Espanya ha assegurat que subministrarà més unitats del fàrmac de Pfizer. Anuncis que s'hi afegeixen a la comunicació de Covax que ha confirmat que a final de mes arribaran les 26.400 dosis del fàrmac d'AstraZeneca.

El titular de Salut ha recalcat que "en les properes setmanes tindrem una gran quantitat de vacunes" per a anar baixant a d'altres fases del programa de vacunació amb l'objectiu d'arribar a tenir entre el 60% i el 70% de la població immunitzada abans de l'estiu seguint la mateixa estratègia que preveu tot Europa. I que els enviaments dels països veïns seran en la mateixa proporció de les unitats que tinguin ells per vacunar a la seva població i que seran menys de les que haurien arribat a tot arreu si les farmacèutiques no haguessin tingut problemes de reducció de la producció.

Vacunació cada any

Martínez Benazet ha indicat que a Sud-àfrica s'ha comprovat que la vacuna d'AstraZeneca sembla que no és eficaç contra la soca que afecta aquell país però que si serveix per immunitzar contra la variant britànica. I ha afirmat que l'opinió dels viròlegs és que "hem de pensar que el futur de la vacunació és que cada any ens haurem de revacunar amb les vacunes adaptades a les noves variants" com succeeix amb la de la grip.

tracking