legislació

Curs per a nous propietaris de races perilloses

La mesura no afectarà els que ja conviuen amb un animal considerat potencialment un risc

Curs per a nous propietaris de races perilloses

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de gossos de races considerades perilloses poden respirar tranquils. L’aprovació del projecte de llei de modificació del cos de banders indica que hauran de superar una formació, de caràcter obligatori, que els permeti “acreditar les capacitats” per fer-se càrrec d’un ca d’aquesta mena. La modificació està pensada només per a aquells que adoptin una nova mascota que sigui considerada GPP (gossos potencialment perillosos).

El reglament també fixarà quines races són les afectades. A Espanya se’n van incloure vuit: Pit Bull Terrier; Staffordshire Bull Terrier; American Staffordshire Terrier; Rottweiler; Dogo Argentí; Fila Brasileiro; Tosa Inu i Akita Inu. Al país veí les persones propietàries o responsables de la passejada d'un gos considerat de raça potencialment perillosa han de superar (generalment cada cinc anys) un examen psicotècnic. Josep Mas, de Laika, va admetre que fa temps que esperaven aquesta mesura: “Suposo que seran uns punts bàsics, com un examen d’aptituds per veure el perfil de la persona que tindrà el gos. Que sigui amb certa maduresa i coherència, ja que necessita una educació adequada al potencial de l’animal”.

Mas va precisar que està projectat cap a la persona per si sap el que representa tenir un animal amb un potencial físic considerable i si sap com interaccionar-hi en un espai públic i en unes dependències domiciliàries, ja que necessita una atenció determinada per esbravar el seu caràcter. “Els banders ho saben per què posen sancions i veuen el tipus de persones que tenen aquest animal”, va precisar. Aquestes persones han de saber que l’animal necessita un ensinistrament adequat al potencial. Mas va afegir: “no estic d’acord amb l’agressivitat. Té molt a veure amb la persona. Hi ha gossos d’aquesta tipologia que són extremament dòcils”. Jaume Vilamajó, portaveu de la plataforma Taxa i Discriminació, va remarcar que és molt important que s’expliqui bé que és la formació. “Jo m’imagino que és com a Catalunya o Espanya. Si agafo un gos GPP em demanen passar un psicotècnic. A banda de portar morrió i anar lligat. Ho trobaria adequat. Carol Bonnin, de GosSOS, es va remetre a la propera junta.

tracking