pandèmia mundial

Els nous contagis baixen a 24 i els casos actius a 559

Benazet celebra la caiguda de la taxa de reproducció a 0,86, però avisa que "cal seguir extremant les mesures de prevenció"

Hospital Nostra Senyora de MerixellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera onada de Covid-19 a Andorra continua minvant i les dades sanitàries segueixen millorant. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest migdia que s'han detectat 24 positius des de la darrera actualització, la xifra més baixa de les últimes setmanes, i els casos actius han baixat fins a 559. Els contagis totals des de l'inici de la pandèmia se situen en 10.275 i les altes en 9.610, mentre que les defuncions es mantenen en 106 després de les dues que es van produir el cap de setmana.

Benazet ha celebrat la baixada de la taxa de reproducció del virus (rho) a 0,86, però ha alertat que "cal seguir extremant les mesures de prevenció per evitar un rebrot en el futur" i més tenint en compte "les notícies que arriben d'arreu" i les diferents soques. A més, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, malgrat que ha millorat, continua amb una pressió relativament elevada amb 10 pacients intubats a l'UCI, així com 15 ingressats a planta.

D'altra banda, pel que fa a la població escolar, hi ha un total de 25 aules sota vigilància activa, de les quals 9 estan confinades totalment i 16 de manera parcial. El ministre ha informat que ja s'han realitzat un total de 18.421 tests d'antígens a la població escolar, amb una taxa de positivitat de 0,35% (78 contagis), mentre que en l'última setmana s'han fet 3.500 proves i 12 han resultat positives.

Brot a La Fada

En relació als contagis que es van produir arran del concert pel 13è anniversari de La Fada Ingorant del passat 30, el ministre ha explicat que els positius han arribat a la vintena i s'està realitzant l'estudi epidemiològic dels contactes d'aquells que van assistir a l'acte.

tracking