pandèmia mundial

Encamp sol·licita a Salut instal·lar un 'stop lab' al Pas

La corporació s'ha compromès a subvencionar la meitat del cost de la prova en cas que no fos possible per "raons diplomàtiques"

Encamp no vol renunciar a les transferències del 2017A. R.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha sol·licitat al ministeri de Salut que s'instal·li un 'stop lab' al Pas de la Casa per realitzar proves TMA als visitants francesos. La cònsol major de la parròquia, Laura Mas, ha manifestat durant la roda de premsa posterior al consell de les Talles que la voluntat de la corporació és preservar les reserves que havien realitzat prèviament els turistes gals a la vila. "La nostra intenció és mantenir les més de 400 reserves que hi havien per les festes de febrer a França al Pas, les quals la majoria eren per set dies", ha dit el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

En aquest sentit, Rascagneres, ha indicat que si la proposta del comú per instal·lar un 'stop lab' al Pas "no fos possible per raons diplomàtiques", la corporació subvencionaria la meitat del cost de la prova als turistes que vinguessin i s'allotgessin almenys durant 48 hores en algun establiment del poble. Iha puntualitzat que la gratificació també es duria a terme si l'equipament es trobés al Pas.

D'altra banda, el conseller de la minoria de PS+Independents, David Rios, ha exposat que consideren que no "hem de traspassar aquesta línia i provocar que França pensi que ens aprofitem de la situació".
tracking