Pandèmia mundial

Govern aprovarà dimecres la reobertura dels parcs infantils

El ministre de Salut afirma que no està previst relaxar més restriccions

Els parcs infantils estan tancats des del 14 de marçFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres autoritzarà en la reunió de dimecres la reobertura dels parcs infantils per la millorar de les dades epidemiològiques de la pandèmia de la Covid, segons ha anunciat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha destacat que aquesta relaxament de mesures és possible per la millorar d'indicadors com la baixada de la taxa de reproducció que està en 0,86 i ha comentat que no es preveuen aixecar restriccions sobre altres activitats econòmiques perquè hi ha un risc de rebrot i molts pacients a l'UCI.

Martínez Benazet ha assenyalat que es demanarà als pares que tinguin la mínima interacció en els parcs ja que quan es va decidir tancar-los s'havia detectat que eren un espai de risc de contagis no pels infants si no per les trobades d'adults que es feien amb grups de persones xerrant. I ha afegit que també és possible reobrir els parcs infantils pels cribratges escolars que s'estan fent fa setmanes i que estan servint per diagnosticar positius de coronavirus entre infants i per derivació entre les famílies. Martínez Benazet ha informat que s'han fet 18.421 tests a centres educatius que ha fer possible localitzar 78 contagiats i en la darrera setmana se n'han fet 3.500 amb els quals s'han detectat 12 positius.

Visites prohibides a l'hospital i residències

El titular de Salut ha explicat que la prohibició de fer visites i sortides al centre hospitalari i als centres sociosanitaris no s'aixecaran amb el decret de noves mesures de dimecres i es mantindrà la limitació fins que s'hagi revacunat tots els professionals i usuaris dels centres per assegurar que hi ha més protecció. Joan Martínez Benazet ha recordat que aquest dimecres es comença a administrar la segona dosi de Pfizer a totes les persones que ja han estat vacunades en complir-se els 21 dies de la primera dosi.

Martínez Benazet ha insistit que no hi haurà relaxació de mesures perquè hi ha risc de rebrot per les noves soques del SARS-CoV-2 que circulen per Europa i que són molt més infectives i perquè ara arriben les festes de carnaval.

tracking