Energia

La xarxa de calor del Clot d'Emprivat funcionarà a finals d'any

Els edificis comunals del Prat Gran i del Prat del Roure es connectaran al servei de FEDA

Signatura del conveni entre el comú d'Escaldes i FEDAANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La planta de la xarxa de fred i calor que FEDA Ecoterm farà al Clot d'Emprivat estarà a la zona del Dos Valires perquè es considera que és un espai poc transitat, segons s'ha explicat a la signatura d'una addenda del conveni que han fet aquest matí entre la companyia i el comú d'Escaldes. La xarxa començarà a fer subministrament a finals del 2021 i proporcionarà calor a l'equivalent a 360 llars.

La cònsol d'Escaldes, Rosa Gili, ha explicat que els edificis comunals del Prat Gran i del Prat del Roure es connectaran a la xarxa de calor i fred que desenvoluparà FEDA Ecoterm. Gili ha assenyalat que "el projecte és molt important per a produir fredi calor a la zona més densament habitada de la parròquia, i la formalització d’aquestaaddenda ve a millorar l’emplaçament de la planta de generació" i ha remarcat que el nou emplaçament de la planta permet "mantenir la zona verda del Prat del Roure".

El director general de FEDA, Albert Moles, ha destacat que la creació d'aquesta xarxa evitarà la instal·lació de noves calderes elèctriques ales novesedificacions que s'estan construint a la zona del Clot d'Emprivat i que provocarien un augment de la demanda important. Aquests habitatges es connectaran a la nova xarxa de calor i fred que consisteix en la instal·lació d'una centrald'aerotèrmica des d'on sortirà l'aigua calenta que repartirà calefacció als edificis i refredarà l'aire condicionat per als edificisconnectats.

tracking