pandèmia mundial

Obrir la boca i la cartera

El primer cap de setmana en què l’stop lab de Prat de la Creu ha realitzat proves TMA als turistes francesos va ser tot un èxit. Des de divendres fins diumenge el servei va realitzar tests a més d’una seixantena de visitants, a més dels fets als residents al país.

Obrir la boca i la carteraLorena Giménez

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'stop lab de Prat de la Creu va rebre durant el primer cap de setmana en què podia realitzar proves TMA a turistes més d’una seixantena de visitants gals que requerien un test negatiu per poder tornar al seu país. El procediment és ben senzill: obrir la boca i la cartera per treure la targeta i passar per caixa. Des de divendres i fins diumenge es van poder veure nombrosos francesos accedint al recinte, compartit entre els tècnics de la Creu Roja i el SAAS, i en alguns moments puntuals es van arribar a generar petites cues d’esperar per fer-se la TMA.

Malgrat el volum, l’afluència no va ser exagerada en cap jornada, i durant el primer dia es van arribar a realitzar un total de 34 proves diagnòstiques, dissabte 25 i diumenge al migdia la xifra oscil·lava els tres tests, segons van informar. L’opinió dels testats també és molt positiva, la mesura agrada, consideren que els facilita la gestió per poder-se moure entre els dos territoris d’una forma segura i sense riscos. Des de l’stop lab van explicar que tot i que la gran majoria dels visitants afirma que el cost de la prova, 40 euros, és molt econòmic, sobretot si es compara amb el preu d’aquesta en un laboratori privat, sí que és cert que sempre hi ha ovelles negres.

Així doncs, van manifestar que durant el dissabte els van venir un parell de persones queixant-se de l’import del test i destacant que a França és gratuït. “Si voleu que vinguem ho heu de posar més fàcil i no fer-nos pagar”, deien. A més, van assenyalar que fins i tot hi ha francesos que els demanen factures per poder demanar a les empreses asseguradores que el retornin l’import de la prova. A més, el SAAS no només realitza proves als gals que ho sol·liciten, sinó que també estan efectuant testos a residents que són contacte directe de positius, proves serològiques per determinar si qui ha passat el virus encara té anticossos i, fins i tot, realitzen proves PCR per identificar possibles soques del coronavirus.

Quant a l’afluència de visitants francesos al Pas de la Casa, la vila va registrar una baixa afluència de visitants, segons van informar diversos comerciants, que van comentar que malgrat que tenien confiança en la possibilitat per fer-se la TMA, finalment el cap de setmana ha “estat un desastre” i “quasi no hem venut res perquè la majoria ja feia dies que estaven a la vila”. En aquest sentit, els negocis van tornar a sol·licitar que s’instal·li un stop lab al Pas per agilitzar i publicitar l’arribada de més turistes.

tracking