societat

Un miler de pares reclamen la reobertura dels parcs infantils

Un miler de pares reclamen la reobertura dels parcs infantilsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un grup de pares està reclamant per internet, a través de la plataforma en línia de recollida de firmes change.org, que es reobrin els parcs infantils. El text, que s'ha publicat sota el lema d’Unim-nos per dividir-nos! i que va dirigit al Govern, detalla que els infants de totes les edats actualment s'han de reunir en un mateix punt per passar una estona d’oci després de classe i que això està provocant saturacions a places i zones verdes de les diferents parròquies i que els nens i nenes comparteixen l’espai amb joves que són més grans i amb qui hi ha molta diferència d'edat entre ells. "Tenim els parcs infantils tancats a causa de la pandèmia. Però això està fent que tots els nens, petits i grans es concentrin a la mateixa plaça, al mateix punt, on se'ls permeti passar l'estona després de classe. La conseqüència són places i zones verdes saturades, mentre pares vigilen que els grans no ensopeguin amb els petits perquè tots tenen dret a jugar, però, clar, és complicat conviure quan tens 12 anys i comparteixes plaça amb nens de 2...", asseguren a la carta.

Els progenitors afirmen que no entenen la diferència que hi ha entre "jugar a la plaça o jugar al parc" i subratllen que tornar a utilitzar aquests espais és una necessitat per als infants.

La petició ha tingut força ressò a les xarxes socials i compta amb el suport de més de 1.500 persones que han signat la carta per trametre-la a Govern. Molts pares han deixat comentaris a favor d'aquesta decisió, ja que asseguren que és una mesura que permet a l’infant desconnectar i perquè si es pot anar a comprar, als establiments de restauració o en transport públic els nens i les nenes també haurien de poder gaudir dels gronxadors, els tobogans, i totes les àrees de joc.

tracking