PIRINEUS

Compromís denuncia el greuge comercial que pateix la Seu

Compromís denuncia el greuge comercial que pateix la SeuFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Compromís X la Seu va denunciar ahir el greuge que pateix el comerç de la Seu i el Pirineu tenint en compte la densitat poblacional d’una àrea que representa el 20% del territori català però on només hi viuen 60.000 persones. En aquest sentit, Compromís va considerar que des de l’inici de les restriccions el mes de novembre calia tractar de forma diferent els territoris en funció de la seva densitat poblacional. Per aquest motiu, des de la formació alturgellenca defensen que dins de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran s’haurien de fer els confinaments “de forma diferenciada”.

Per tot plegat, des de Compromís van advocar perquè el confinament sigui “de la regió pirinenca” en lloc de municipal o comarcal. Així mateix, van demanar al govern de la Generalitat que “als veïns andorrans se’ls ha de tractar com a país amic, de llarga relació històrica i econòmica amb la Seu, l’Alt Urgell i les altres comarques del Pirineu”. Això, a efectes pràctics van creure que s’ha de traduir “a no deixar més la frontera tancada i equiparar la mobilitat a la resta de la regió pirinenca”.

“El confinament i les restriccions de mobilitat són necessaris per frenar la pandèmia però si no es tenen en compte factors com la densitat de població es donen situacions que no tenen ni cap ni peus. Al Pirineu vivim unes 60.000 persones repartides en un territori immens i envoltat de natura, i trobem el mateix nombre de persones vivint en tres carrers de Barcelona en espais molt reduïts i urbans”, va exposar la regidora de l’ajuntament de la Seu i consellera comarcal Carlota Valls.

En darrer lloc, va dir amb menció al Principat que “els comerços de la nostra ciutat i comarca han estat triplement castigats, primer amb els confinaments, després amb les prohibicions d’obertura i ara veuen com els seus clients poden agafar el cotxe i anar a comprar a Andorra; sembla una presa de pèl”.

tracking