salut

L'OMS descarta l'origen de la Covid en un laboratori

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La missió de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va descartar ahir la possibilitat que el SARS-CoV-2 s’hagués originat en un laboratori. Tanmateix, va considerar la possibilitat que el virus hagués arribat a la Xina des d’altres països a través de la cadena de fred dels aliments congelats.

D’aquesta manera, el cap de la missió internacional d’experts de l’OMS, l’especialista en zoonosi danès Peter Ben Embarek, va considerar en roda de premsa que és “extremament improbable” que el coronavirus s’hagués escapat d’un laboratori, tal com va sostenir reiteradament l’anterior administració de Donald Trump als Estats Units d’Amèrica. A més, després dels deu dies de recerca de l’origen de la Covid sobre el terreny a Wuhan, l’especialista danès va assegurar que “tot continua assenyalant cap a una reserva d’aquest virus, o d’un virus similar, en poblacions de ratapinyades”.

Malgrat que ni a Wuhan ni a la regió no hi ha colònies de ratpenats, l’especialista va manifestar que al mercat es venien productes congelats, “alguns importats”, a més d’animals salvatges domesticats i productes elaborats amb ells. I va afirmar que s’ha de seguir la pista de l’origen.

tracking