Eleccions 14-F

Els positius per Covid no poden anar a votar al consolat

Martínez Benazet remarca que la llei fixa que les persones malaltes han d'estar aïllades

El consolat ha habilitat dues taules per a les eleccions al parlament catalàFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El titular de Salut ha manifestat que la prohibició d'anar a votar al consolat per als residents catalans que estiguin afectats per la Covid obeeix a criteris sanitaris. Joan Martínez Benazet ha afirmat que l'ambaixada espanyola ha anunciat que els electors contagiats pel virus no poden desplaçar-se al consolat a dipositar el sufragi per a les eleccions al parlament català "perquè una persona positiva ha de romandre a casa per criteris epidemiològics, de salut pública i perquè la llei fixa que han d'estar aïllats". El ministre ha recalcat que no està permès que els malals puguin sortir de casa perquè poden expandir el virus i contagiar a les persones que hi ha a les taules de votació "i per més que portin EPI sempre hi ha un risc".

El consolat espanyol acull des de les nou del matí les votacions de residents catalans per als comicis de diumenge per escollir els integrants del parlament de Catalunya. Un centenar d'electors han dipositat el vot fins al migdia en la primera jornada d'obertura de les urnes que es prorrogarà fins a les 20 hores i amb el mateix horari demà, mentre que diumenge només es podrà votar des de les 9 a les 14 hores.

Mesures especials

L’ambaixada espanyola a Andorra ha explicat a les xarxes socials una sèrie de mesures de prevenció, algunes obligatòries i altres recomanacions, per a tots aquells residents catalans que podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya entre avui i dissabte, de 9 a 20 hores, així com diumenge, de 9 a 14 hores. Només aquells que necessitin assistència podran anar acompanyats al consolat per dipositar el vot i a la sala habilitada només hi podran accedir els electors que hagin de votar.

L’ambaixada també ha recomanat portar els sobres ja preparats de casa per agilitzar el procés i passar el mínim de temps possible al consolat. A més, és necessari portar els dos certificats d’inscripció al cens electoral, un d’ells anirà dins del sobre dirigit a la delegació provincial i el segon s’entregarà al personal del consolat que rebi el sobre a la mesa.

La Junta Electoral Central (JEC) va prorrogar fins dissabte , vigília de votació, el termini de l’enviament per correu als consolats del vot dels electors inscrits en el CERA que optin per aquesta opció, i fins al mateix dia dels comicis el termini del dipòsit del vot en urna als consolats dels electors inscrits. Com s’ha fet en altres processos electorals en què han concorregut circumstàncies extraordinàries, els consolats han de remetre divendres vinent els sobres dipositats pels electors i els rebuts per correu fins a aquesta data, juntament amb l’acta expedida pel funcionari consular, amb la major celeritat possible a l’oficina que a aquests efectes es constitueixi al ministeri d’Afers Exteriors.

tracking