“Sofriràs com mai”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una parella se separa, arriben a un acord per la custòdia de les criatures, però una de les parts no hi està a favor i decideix amenaçar l’altra i endur-se les filles a Espanya. Aquest és l’entramat de la vista oral que ahir va jutjar el Tribunal de Corts, en la qual cap de les persones implicades es va acabar presentant. Segons van exposar en el litigi, una parella es va traslladar a viure al Principat el 2017, però uns mesos més tard es va separar per desavinences i la dona va marxar a viure fora del país deixant les nenes a càrrec del pare. Tot i això, al cap d’uns mesos la mare va trucar al progenitor amenaçant-lo i afirmant que “sofriràs com mai, ploraràs”, i que les filles anirien a viure amb ella.

Poc temps després, la dona es va personar a l’escola de la filla gran per emportar-se-la, però des del centre escolar, com que no reconeixien la persona que anava a recollir l’infant, van avisar el cos de policia. En vista de la situació, els agents van decidir contactar amb el pare per “solucionar pedagògicament” el conflicte i quan aquest va arribar van acordar entre les dues parts que la mare es podria quedar les nenes una estona després de les classes. Tanmateix, quan va passar l’hora marcada, les nou de la nit, l’home va trucar a la dona per saber on estaven i aquesta li va dir que havien marxat del país. El progenitor va denunciar els fets i un tribunal espanyol va sentenciar que la dona havia de tornar les nenes a Andorra.

La Fiscalia va sol·licitar quatre anys de presó condicional mentre que la defensa de la dona va demanar la reducció de la pena a dos anys en la mateixa condició.

tracking