Banca

Andbank commemora aquest any el norantè aniversari

L’entitat bancària programa diversos actes culturals, socials i esportius

Andbank commemora aquest any el norantè aniversariANDBANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank celebrarà aquest any el 90è aniversari. L’entitat va anunciar que commemorarà l’efemèride amb diversos actes culturals, socials i esportius, adaptant-los als protocols sanitaris i que anirà revelant. Durant els propers mesos el banc “vol posar en valor l’experiència i la solidesa que li dona quasi un segle de trajectòria a l’hora de continuar desenvolupant un projecte de futur”.

Andbank va néixer el 30 de desembre del 1930 a Sant Julià de Lòria, quan “la creació de qualsevol empresa, i molt més d’un banc, era una audàcia pròpia d’emprenedors”, va recalcar el president de l’entitat, Manel Cerqueda. El projecte impulsat, van afegir des de l’entitat, va anticipar les necessitats de crear un banc orientat a facilitar les transaccions comercials d’aquella època, amb una economia centrada en l’agricultura i el comerç.

Amb 90 anys d’història, Andbank és l’entitat degana d’Andorra “però alhora la més moderna i recent a la història financera del país, ja que al llarg de la seva dilatada existència el banc ha estat un símbol de modernitat, com ha quedat demostrat en diverses ocasions”, va continuar Cerqueda. En les dècades d’història la fita més important, destaquen des del banc, va venir l’any 2001 amb la integració entre Banc Agrícol i Banca Reig (que va néixer el 1956, gràcies a la iniciativa de Julià Reig Ribó). La unió, materialitzada en nou mesos, va convertir Andbank en una entitat “de referència al país i més enllà de les nostres fronteres, perquè les sinergies resultants ens han fet més forts i ens permeten mirar el futur amb més optimisme i solidesa”.

Des de l’entitat van remarcar que constaten la modernitat, solidesa i experiència del projecte els premis que han estat concedits al banc durant el 2020: banc de l’any i millor banca privada d’Andorra, atorgats pel Grup Financial Times, banc més segur, per Global Finance, i millor banc digital d’Andorra, per International Finance.

Respecte del futur, van destacar que Andbank no atura la seva expansió, creixent en tots els països on és present, i també en la transformació tecnològica, una tasca que és clau en el sector financer i que esdevé necessària per poder ser competitiu en un entorn en què el client necessita serveis digitals cada vegada més sofisticats.

tracking