Parròquies

Canillo reduirà l'aportació al fons de solidaritat del comú

Camp destaca que les negociacions pel Palau de Gel estan molt avançades

Canillo reduirà l'aportació al fons de solidaritat del comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va aprovar ahir la reducció de l’aportació anual al fons solidari comunal si els ingressos de l’any en curs són un 5% inferiors als obtinguts durant l’exercici anterior. Ho va fer durant la sessió de consell sabut de les talles, tabes i arrendaments, on també es va celebrar la subhasta dels cortons. El cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, va manifestar que tenint en compte que el pressupost del 2021 serà inferior al d’altres exercicis a causa de les afectacions per la pandèmia del coronavirus i hi haurà una partida menor d’ingressos, “considerem necessari abolir l’obligatorietat d’aportar un 3% dels ingressos al fons de solidaritat en temps de crisi”.

Així doncs, va exposar que en les liquidacions en què els ingressos siguin un 5% inferior als de l’any anterior, el comú podrà aportar menys d’un 3% o es podrà abstenir de pagar. El cònsol menor, Marc Casal, va indicar que tot i que el comú va destinar 500.000 euros del fons per fer front a la pandèmia i a les necessitats de la ciutadania, “gairebé encara ens queden dos milions d’euros”. I va posar en relleu que de la mateixa manera que van incloure una partida d’ajudes al pressupost del 2020, aquest exercici també preveuen un import destinat a ajudar la població, ja que “a ningú se li escapa que la crisi continuarà aquest any i potser encara serà més dura per a empreses i famílies”.

Palau de Gel

Camp també va destacar que les negociacions pel Palau de Gel amb la propietat estan anant per bon camí i “cada cop estan més avançades”. Així, va exposar que hi va haver “una mica de tensió durant la data límit per entregar les claus del 31 de desembre”, però “com bé diuen, després de la tempesta arriba la calma”, i al llarg del mes de gener “hem pogut progressar molt”.

En aquest sentit, el cap de la minoria, Albert Torres, va plantejar que els consellers d’Objectiu Comú també poguessin participar en les negociacions, però Camp va reiterar que les estan duent a terme els cònsols i que quan s’arribi a un acord ja es “compartirà amb la resta de l’administració, majoria i minoria”. El cònsol no va voler donar més informació sobre les converses, però va afirmar que és molt probable “arribar a un acord”.

tracking