Política

El PS cedeix dos consellers a terceravia per anar al TC

Vela i Sánchez donaran suport a Pintat per presentar un recurs d’inconsitucionalitat de la Llei de Seguretat Pública i de Sanitat

Josep Pintat i Pere López conversant abans de l'inici de la sessióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de terceravia, Josep Pintat, ha anunciat aquest matí que portaran al Tribunal Constitucional la modificació de la Llei de Seguretat Pública i Sanitat gràcies al suport del PS, que cedirà dos consellers per aconseguir la representació mínima d’una cinquena part de la cambra que es requereix per presentar un recurs d’inconstitucionalitat. “És un gest de cintura política que s’ha d’agrair en un tema prou delicat”, ha recalcat Pintat, en referència als consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez, que van votar a favor de la modificació de la llei el passat 23 de desembre. “Sigui quin sigui el resultat que surti d’aquesta sentència tothom hi sortirà reforçat i guanyant”, ha declarat Pintat, partidari “d’esvair qualsevol indici d’inconstitucionalitat”.

Per la seva part, el conseller del PS, Carles Sánchez hamanifestatque després de reflexionar la demanda van considerar oportú "comptar amb el pronunciament del Tribunal Constitucional". "Per a nosaltres és interessant perquèafectal'orientació dels legisladors sobre qüestions que toquen els drets fonamentals", ha subratllat Sánchez, que ha remarcat que "elTCés l'entitat que pot interpretar la lectura oficial de la Constitució". Així mateix, el dirigent socialdemòcrata ha rebutjat que hi hagi cap intenció de desgastar a la majoria amb aquest moviment tot recordant que "ens vam alinear amb els grups que donen suport al Govern en aquesta matèria". "Volem saber si som dins del marc de la Constitució", han reiterat ambdós consellers, que han descartat que la seva signatura tingui cap motivació personal dins del PS.

tracking