Pandèmia mundial

Reobren els parcs i els bars amplien l'horari fins a les vuit del vespre

L’administració de la segona dosi del fàrmac de Pfizer es va iniciar ahir amb empleats i residents d’El Cedre i Clara Rabassa, a banda dels professionals de l’hospital.

Els urbans retirant la senyalització de tancament als parcs d'Escaldes avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir que l’alleujament de les mesures sanitàries permetrà ampliar l’horari d’obertura dels bars, tant en espais interiors com exteriors, fins a les vuit de la tarda. A més, el ministre va comentar que es relaxaran les restriccions pel que fa als esmorzars de bars i cafeteries, de manera que a la franja horària del matí compresa entre les set i les dotze podrà haver-hi fins a quatre comensals. Aquestes mesures seran d’aplicació immediata des d’avui mateix i estaran en vigor durant un període de set dies, quan el consell de ministres es tornarà a reunir per calibrar l’estat de la situació sanitària. Així mateix, com ja va explicar dilluns el ministre, els parcs infantils ubicats a l’exterior romandran oberts “intentant evitar aglomeracions i garantint la neteja freqüent de les instal·lacions”.

D’altra banda, ahir es va iniciar l’administració de la segona dosi del fàrmac de Pfizer als residents i treballadors del centre sociosanitari El Cedre i Clara Rabassa, així com també alguns professionals sanitaris de l’hospital que estan a primera línia davant el virus. En aquest sentit, Benazet va comentar que l’estratègia a seguir serà “reproduir” les vacunes amb la mateixa periodicitat de 21 dies des que va ser administrada, tot i que va assegurar que es disposa d’un marge de “cinc dies de temps”. Sobre aquesta qüestió, el ministre va afirmar que hi ha un 15% dels professionals sanitaris que ja tenen serologia positiva i que no s’hauran de vacunar en aquests moments.

Finalment, pel que fa a l’actualització sanitària, el ministeri de Salut va informar de la detecció de 40 nous positius que eleven la xifra total de contagiats des de l’inici de la pandèmia a 10.352. Respecte als casos actius, es van situar en 514, i el nombre de persones que ja han superat la malaltia ascendeix a 9.732. Quant a les defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua i es van mantenir en 106. En darrer lloc, sobre la pressió sanitària, hi ha 27 pacients hospitalitzats, 16 dels quals a planta i 11 a l’UCI, “el coll de botella de la pandèmia”.

Parc reobert a la Massana després de netejar ahir les instal·lacions

tracking