La consellera acusa el Diari de "terrorisme mediàtic"

Montaner afirma ara que no és negacionista i que el que qüestiona és la gestió de la crisi

Missatge de Carine Montaner al grup sobre la vacunació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carine Montaner ha publicat un post aquest matí a les xarxes socials en resposta a la notícia del Diari on manifesta "dic prou a les etiquetes i a la manipulació d'una part de la premsa! Estem vivint un període de terrorisme mediàtic". La consellera general de terceravia assegura ara que no és negacionista "i vull que quedi clar que no nego l'existència del virus" malgrat dona suport a un grup on es qüestiona fins i tot que hi hagi pacients a l'UCI per les greus conseqüències de la Covid-19. Un dels integrants del grup que promou la concentració del 14 de març afirma que ha estat a cures intensives i que va veure que "hi havien 4 casos del xixivirus al mes de desembre" i afegeix adreçant-se a Joan Martínez Benazet que "de 'colapso' res de res".

La parlamentària afirma que el que qüestiona és la gestió de la crisi que està fent l'executiu però les intervencions que ha fet al Consell enfrontant-se al ministre de Salut han estat per interpel·lar-lo sobre l'ús de les mascaretes o sobre l'eficàcia de les vacunes. Els enfrontaments que ha protagonitzat amb Joan Martínez Benazet han estat per recriminar-li que no escolti opinions de persones que ella qualifica com especialistes que posen en dubte la validesa de les PCR i els efectes nocius que provoca la mascareta, entre altres qüestions mèdiques.

Montaner exposa en la reacció a la informació del Diari que dona suport a grups amb un centenar de persones "enamorades del país i implicades en la societat andorrana" que han contactat amb ella pels neguits que tenen sobre la gestió de la Covid. I fa un llistat dels assumptes que preocupen als ciutadans als que hi dona suport entre els que esmenta l'empobriment de la població, els acomiadaments, la tristesa de la gent gran o els problemes per cobrar els ERTO. Tanmateix, les converses que es mantenen al grup es refereixen sempre a temes mèdics i científics i no als que comenta la consellera. Els missatges que ella mateixa ha fet són en aquest mateix sentit amb intervencions com "molta gent de l'hospital que s'han fet vacunar estan fets pols" "però no gosen dir res" el que considera "trist". Les respostes que rep són si aquestes persones "no diuen res estan més que malalts o amenaçats".

Els integrants del grup parlen també de les antenes de tecnologia 5G com causants de les defuncions que s'atribueixen al virus i de teories conspiranoiques com les que ha defensat Donald Trump. I s'apunta que la policia controla les converses dels grups de Telegram i que s'ha de tenir en compte per si "ens decidim de prendre accions respecte a la mascareta". En les converses també es posa en dubte al personal mèdic del centre hospitalari. Un dels membres del grup afirma que "a l'hospital tenen la majoria el cervell rentat" al que un altre integrant respon "o volen conservar la feina".

Un integrant del grup nega que hi hagi col·lapse a l'UCI

Conversa qüestionant la mascareta, el virus i les PCR

tracking