Pandèmia mundial

Obligatòria una PCR o una TMA de pagament per obtenir la residència

El buit administratiu amb el qual es troben els sol·licitants de treball no els permet demanar una TMA gratuïta

PCR de pagament per obtenir la residènciaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Original i fotocòpia del passaport vigent, certificat d’antecedents penals del país d’origen, document acreditatiu de l’allotjament, contracte de treball, curriculum vitae i document acreditatiu de l’estat civil. Aquests són alguns dels documents que figuren al web del servei d’Immigració per poder tramitar el permís de residència i treball A1 a Andorra.

Tot i això, des de l’octubre tot­hom qui porti aquests documents al servei d’Immigració no podrà finalitzar els tràmits ja que en presentar-los no els acceptaran. Per poder passar al següent pas, que consisteix a sotmetre’s a una revisió mèdica al mateix servei, li reclamaran, abans, una prova diagnòstica negativa, és a dir, una PCR o una TMA.

Així doncs, a aquell que s’hagi de realitzar aquesta TMA o PCR en qüestió, pel fet de no ser encara resident i no gaudir dels avantatges que comporta ser-ho, com el fet que el Govern subvencioni aquest tipus de proves, no li quedarà cap altra alternativa que pagar-se la prova directament de la seva butxaca.

Aquest requisit extra és necessari des del 21 d’octubre, quan es va afegir un requisit en matèria sanitària al reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball en què constava textualment el següent: “El treballador que sol·licita una autorització d’immigració a l’empara d’aquest reglament ha de presentar els resultats negatius d’una prova de detecció de la malaltia (PCR/TMA o equivalent) realitzada en un laboratori autoritzat en un màxim de les 48 hores prèvies a la presentació de la sol·licitud.” Una situació que només deixa dues alternatives al futur resident: o bé sol·licitar una PCR a un laboratori autoritzat –fet que li suposarà abonar una quantitat que ronda els 100 euros– o bé actuar com si d’un visitant gal es tractés, demanar hora i dirigir-se a l’stop lab del pàrquing de Prat de la Creu per a fer-se una TMA a un cost de 40 euros. En cas de presentar un resultat positiu, el treballador no podrà presentar la sol·licitud fins a la resolució de la malaltia.

En la mateixa situació s’han trobat els temporers i els fronterers, a qui se’ls ha reclamat també presentar una PCR negativa un màxim de 24 hores abans de sol·licitar el permís de treball.

Segons les últimes estadístiques del departament d’Immigració, des del 30 d’octubre passat s’han aprovat al Principat 1.260 autoritzacions d’immigració d’hivern, 431 de les quals fan referència a les feines relacionades amb les pistes d’esquí.

tracking