Reportatge

República Bolivariana d'Ordino

El conseller de X’Ordino Enric Dolsa esclata per la “manca de transparència” del cònsol major, Josep Àngel Mortés, el qual compara amb el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, per la “dictadura” de no poder compartir públicament les gravacions de les sessions de comú.

República Bolivariana d'OrdinoCOMÚ D''ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casa comuna d’Ordino es va ambientar ahir en el Palau de Miraflores amb l’irat encreuament de declaracions que van mantenir el el conseller de X’Ordino Enric Dolsa i el cònsol major, Josep Àngel Mortés, comparat amb el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Les espurnes van començar a saltar arran de la pregunta que va efectuar el conseller de la minoria sobre la possibilitat de gravar les sessions de comú i penjar-les públicament a la web “per transparència amb els electors”. Fins ara, tal com va admetre Dolsa, el conseller de X’Ordino rebia en una memòria USB la gravació de les sessions de comú i “les rebotava als meus electors per WhatsApp”.

No obstant això, arran d’aquest succés, Mortés va denegar compartir les gravacions de la sessió de comú amb Dolsa atès que “és una eina de treball interna per les transcripcions de les actes que no està inclosa en les ordinacions de funcionament del comú”. La decisió va empipar el conseller, que va denunciar “l’obsessió unilateral del cònsol per amagar informació”. “Que m’ho digui qualsevol altra persona del comú serà un debat entre ell i jo, però que m’ho digui vostè que ha estat subsíndic d’una administració superior en la qual no només es grava la sessió, sinó que es dona en directe per televisió, és no posar llum i taquígrafs”, va manifestar Dolsa, que va asseverar que “el comú d’Ordino està sota una dictadura”.

Per tancar la rèplica, Mortés va defensar-se dels atacs rebuts pel conseller de X’Ordino. “Sempre hem sigut transparents amb ell, però quan l’interlocutor a qui tens al davant no li interessa la transparència no podem fer res”, va manifestar, posant com a exemple que “a la meitat de les comissions no hi ve”. “Si vol buscar excuses en trobarà les que vulgui”, va concloure.

ORDINO NO REBAIXARÀ LA CESSIÓ DEL SÒL

Paral·lelament, el cònsol major va rebutjar la possibilitat d’acollir-se a la reducció del percentatge de cessió obligatòria del sòl consolidat del 5% actual al 0%. “A Ordino hem entrat 57 pisos de lloguer al mercat immobiliari. I hi ha un altre motiu important que són els ingressos de la parròquia d’Ordino, que depenen majoritàriament de les transferències del Govern i dels permisos d’obra”, va argumentar Mortés.

tracking