justícia

Mendoza declararà davant la Batllia per la intervenció a l'ONU

La presidenta de l'associació Stop Violències, que ha de presentar-se el 17 de febrer, assegura que no ha comès cap delicte

Mendoza s'ha posat un esparadrap a la boca per escenificar la falta de llibertat a AndorraAnna Ribas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidentad'Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, haurà de comparèixer dimecres a la Batllia per les declaracions que va ferel 2019davant el comitè de Nacions Unides per l'eliminació de la violència vers les dones (Cedaw) i als mitjans de comunicació internacionals. Mendoza va ser denunciada pel Govern a la fiscalia per presumptes delictes que comporten fins aquatreanys de presó i una multa de 30.000 euros, i la presidenta de l'entitathaexplicat al Diari que l'informe presentat alsorganismesinternacionals es va fer com a associació civil, com a Stop Violències i no com a Vanessa Mendoza, sota el dret adquirit derivat de la ratificació de convenis i tractats pel mateix Govern que l'ha denunciat. "No és contra mi, no he comès cap delicte. No sóc jo contra el Govern. Com no ens escolten, a Stop Violències, vam decidir fer-ho a través dels mecanismes legals, com és anar a les institucions internacionals".

Stop Violències assegura que "l'actual Govern andorrà criminalitza i posa a disposició de l'opressió i persecució, les eines públiques, que haurien de protegir i cuidar a la ciutadania" i defensa que la llibertat d'expressió és un dret, que en judicialitzar una defensora de drets humans s'està vulnerant de les llibertats fonamentals, i que la penalització de l'avortament i la violència contra les dones "és violència d'estat".

Cortés va denunciar a les Nacions Unides que a Andorra l'avortament està prohibit i va definir diverses anomalies que el Govern va titllar de mentides i de difamació, fet pel qual ho van traslladar a la fiscalia, qui va considerar com a indicis de delicte. "Nosaltres sempre ens hem manifestat de manera pacífica. Entenem que no els hi agradi allò que diem, però així no podem avançar. Si estan tan a favor de les dones que ho demostrin. És vergonyós".

Stop Violències també ha rebut el suport d'ens internacionals com l'Observatori dels defensorsdelDrets Humans, que va denunciar assetjament i una campanya de desprestigi contra Mendoza i l'associació.

tracking