Pandèmia mundial

El PSC guanya les eleccions a Catalunya i l'independentisme reté la majoria

Fàbrega entra com a diputat al Parlament i Ordeig triplica els escons a la província de Lleida

El PSC guanya les eleccions a Catalunya i l'independentisme reté la majoria

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El PSC va guanyar ahir les eleccions al Parlament de Catalunya i els partits independentistes retindran la majoria absoluta a l’hemicicle. El frec a frec entre els socialistes i ERC es va mantenir fins pràcticament al final de l’escrutini amb un empat tècnic a 33 escons. El tercer en discòrdia, Junts per Catalunya, va superar també la barrera dels 500.000 vots i va assolir un total de 32 escons. Els comicis també van estar marcats per la baixa participació, ja que van comptar amb una abstenció que es va elevar fins al 46,44%.

L’alcalde de la Seu d’Urgell i número tres de la candidatura de Junts per Catalunya, Jordi Fàbrega, va exhibir el seu entusiasme durant la nit electoral arran de “la victòria en vots i escons de l’independentisme”. “La ciutadania el que ens està dient amb aquests resultats és que ens hem de posar d’acord”, va reflexionar Fàbrega, que va posar com a exemple el cas del consistori alturgellenc on governen Junts per Catalunya i ERC. En el seu cas, s’estrenarà com a diputat al Parlament de Catalunya després que la seva formació hagi aconseguit cinc escons, un menys que el 2017 quan van anar sota el mateix paraigua amb l’escindit PDeCAT. “És un enorme honor representar tota la gent del Pirineu, Aran i Lleida. Intentaré portar tota aquesta veu al Parlament perquè la visió sigui de país i no sigui de vegades centralista”, va afirmar.

Per la seva part, el cap de llista de la demarcació de Lleida del PSC, Òscar Ordeig, va expressar la seva satisfacció “per haver guanyat en vots”. “Hem rebut la confiança majoritària en moments especialment difícils. Caldrà parlar, negociar i dialogar perquè ningú té una majoria absoluta per abordar les dificultats sanitàries i econòmiques que tenim sobre la taula”, va valorar. Sobre Salvador Illa, exministre de Salut del Govern espanyol i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, va destacar que “és una persona molt treballadora i solvent que genera consens més enllà del mateix partit”. “Ha estat un revulsiu poder comptar amb ell”, va assegurar. A més, en clau lleidatana, Ordeig va celebrar haver passat d’un a tres diputats en la propera legislatura amb la inclusió de Judith Alcalà i Sílvia Romero.

Resultats a la Seu d’Urgell

Pel que fa a la capital alturgellenca, ERC es va proclamar guanyadora amb 1.140 vots (26,29%). En segon lloc, Junts per Catalunya va aconseguir 1.060 vots (24,44%), mentre que el PSC va obtenir 844 vots (19,46%). Ja a més distància es va situar la CUP amb 373 vots (8,60%) i En Comú Podem 209 vots (4,82%). La formació d’ultradreta VOX va assolir 196 vots (4,52%), mentre que Ciutadans va caure fins als 147 vots (3,39%) i el PP va retrocedir fins als 137 vots (3,16%). La participació va ser del 50,03% amb 4.423 votants, molt per sota del 75,85% i els 6.690 votants que van acudir a les urnes el 2017.

tracking