Pandèmia mundial

La Seu es beneficia en el primer cap de setmana d'assimilació

Mobilitat no constata a la xarxa viària un major increment de turistes alturgellencs

La Seu es beneficia en el primer cap de setmana d'assimilacióFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El primer cap de setmana d’assimilació d’Andorra amb l’Alt Urgell va comportar una notable afluència de ciutadans andorrans a la Seu d’Urgell. “Aquests dos dies s’ha notat que hi havia més gent i s’han vist bastants cotxes andorrans per tota la comarca”, va afirmar l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega. A banda del Mercadona, un dels reclams per a la majoria dels visitants andorrans va ser la jornada de mercat de dissabte, en la qual van poder recuperar una vella tradició que havia quedat interrompuda per la pandèmia.

Tot i trobar la gran majoria de comerços tancats a causa de les restriccions sanitàries, els ciutadans del Principat van aprofitar la bona climatologia per agafar una mica d’oxigen més enllà de la Farga de Moles i retrobar-se amb paradistes que també esperaven amb candeletes el turisme andorrà. “Això ens beneficia a tots perquè hi ha gent d’Andorra que baixa a la Seu i gent de la Seu que puja a Andorra”, va remarcar l’alcalde, un dels majors propulsors de la demanda a la Generalitat per a assimilar ambdós territoris. Precisament per aquesta qüestió, Fàbrega va insistir que “Barcelona no és la Seu d’Urgell” i va reivindicar que els comerços puguin estar oberts durant tot el cap de setmana.

No obstant això, en clau nacional, l’assimilació entre l’Alt Urgell i Andorra no es va traduir en una destacada afluència de visitants catalans. Segons van informar des del Departament de Mobilitat, no hi va haver cap retenció destacable durant el cap de setmana i la circulació per la frontera hispanoandorrana –així com també per la del Baladrà– va ser fluïda.

tracking