Equipaments

El supermercat del nou Punt de Trobada obrirà les portes a l'estiu

Els responsables han avançat que la planta zero comptarà amb un Carrefour i un McDonald’s

El supermercat del nou Punt de Trobada obrirà les portes a l'estiuFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Obertura contra rellotge. El nou centre comercial que ha de substituir l’antic Punt de Trobada ja té data d’obertura, almenys aproximada. Així ho ha confirmat el responsable de comunicació de Pyrénées, el grup encarregat del futur centre comercial, que ahir va comunicar als mitjans que a l’estiu ja s’obrirà la primera planta. “Si tot va bé els propers mesos s’obrirà la primera planta, on podem confirmar que s’hi emplaçarà un McDonald’s i un Carrefour, i a mesura que s’avancin els treballs s’aniran obrint les altres”, va afegir. De moment, els responsables del projecte no han confirmat les marques que s’instal·laran al centre però han avançat que estarà dirigit per un director provinent d’una important multinacional i comptarà amb operadors nacionals i internacionals. “De Tolosa a Barcelona us puc dir que serà el centre comercial més important que s’està construint actualment en aquest radi de 300 quilòmetres a la rodona. I, amb el context de pandèmia que estem vivint, segurament passaran anys abans no es pugui construir un centre comercial semblant en aquest terreny”, van manifestar des de la direcció.

En aquest sentit, el nou centre tindrà set plantes, una de les quals serà subterrània i comptarà amb tot tipus de botigues, establiments de restauració i serveis (zona de lleure, esbarjo, perruqueries, estètica, etc.). “S’està estudiant la possibilitat d’ampliar la superfície comercial sense perdre places d’aparcament i això sí que afecta els nuclis d’escala. Petits condicionants que poden modificar una mica els terminis d’obertura”, va comentar l’enginyera del projecte, Laura Nou, amb relació a l’edifici, de més de 40.000 metres quadrats. En aquesta línia, l’enginyer Xavier Espàrrach va afegir que amb relació a l’eficiència energètica es preveu col·locar plaques solars fotovoltaiques aprofitant la coberta i treballar amb la recuperació d’energia. De fet, els enginyers encara estan analitzant en quin estat es troba la fonamentació i l’estructura. En aquest sentit, van afirmar que la construcció anirà molt lligada als usos comercials que s’hi voldran acabar donant. “Es tracta d’optimitzar els set nivells.”

Creació de 500 llocs de treball

El responsable de Pyrénées va confirmar que el projecte crearà com a mínim 500 llocs de treball, dels quals tindran prioritat els extreballadors del Punt de Trobada. “Alguns ja s’hi han incorporat. Hi ha una vintena que estan treballant al grup en el tema de logística i administració. Es confia que els propers mesos aquells que vulguin puguin tornar a tenir el lloc de treball al que va ser fa uns mesos el Punt de Trobada.” Tot i això, va voler deixar clar que el procés de contractació d’altres treballadors s’està duent a terme de manera paral·lela, però “se’ls dona especial prioritat per incorporar-se al més aviat possible”.

Pel que fa al nom oficial, encara s’està estudiant si es mantindrà com a Punt de Trobada o es modificarà.

tracking