Pandèmia mundial

Govern activa un nou programa d'ocupació adreçat a joves aturats

El ministre planteja regular els ERTO a la Llei de relacions laborals “un cop superada la crisi”

Govern activa un nou programa d'ocupació adreçat a joves aturatsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va donar a conèixer ahir els detalls del nou programa d’ocupació que estarà adreçat als joves d’entre 16 i 25 anys i que s’afegirà als programes d’ocupació ja existents per fomentar la contractació en el sector públic i privat. Concretament, va afirmar que la iniciativa té un públic potencial de 279 joves que estan inscrits al servei d’Ocupació i que en els darrers 12 mesos no han tingut cap relació laboral amb cap empresa. El programa s’estructura en una primera fase, de sis mesos de durada, i constarà d’una jornada laboral de 40 hores setmanals. El període de prova serà d’un mes i la remuneració que percebrà el treballador haurà de ser igual o superior al salari mínim. Com a contraprestació, el programa dotarà d’una subvenció d’entre 6.000 i 5.700 euros les empreses que s’hi adhereixin –450 euros pels primers sis mesos de contractació i 500 euros per sis mesos més de contractació indefinida–. A més, les empreses que contractin més d’una persona a través d’aquest programa rebran una prima de 500 euros. Paral·lelament, el ministre va repassar les dades dels programes de contractació pública i privada durant el 2020, que han servit per donar feina a 186 i 23 persones, respectivament. De cara al 2021, els programes de foment de l’ocupació i la contractació constaran d’un pressupost d’1,6 milions d’euros i una formació ocupacional per valor de 175.000 euros.

D’altra banda, Gallardo va posar sobre la taula la regulació de la figura dels ERTO a la Llei de relacions laborals “un cop s’acabi la crisi”, tenint en compte que van ser dissenyats en un context de pandèmia “molt específic”. En aquest sentit, el ministre va asseverar que aquest instrument no només respon a situacions de crisi econòmica, sinó a “reestructuracions de les pròpies empreses”. Dit això, va assegurar que la proposta s’ha plantejat al Consell Econòmic i Social per avaluar “tipologies de percentatges i casuístiques diferents”.

803 SOL·LICITUDS D'ERTO EL 2021

El ministre d’Economia va informar ahir que s’han presentat un total de 803 sol·licituds d’ERTO el 2021, corresponents a 703 empreses i 6.011 assalariats. D’aquestes, s’han resolt favorablement el 54,42% (448 empreses 4.049 treballadors) i el 33,13% s’han desestimat (174 empreses i 1.537 assalariats). Igualment, resten 100 sol·licituds pendents, de les quals 69 estan pendents de resposta per part de l’empresa, 12 pendents de resposta d’Economia i 19 pendents de silenci favorable.

tracking