Parròquies

La Massana destina 195.300 euros a arreglar els berenadors

Molné admet una caiguda del 95% dels visitants a Vallnord-Pal Arinsal

La Massana destina 195.300 euros a arreglar els berenadorsLA MASSANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana va aprovar ahir el concurs per arranjar quatre nous berenadors de la parròquia per un import de 195.300 euros. “En aquesta segona fase tenim previst intervenir al de la font de Besurt, la font del Mallol, el de Beixalís i la refracció de la font del Moro”, va explicar el conseller de Medi Ambient del comú, Sergi Gueimonde, que va recordar que “la intervenció que vam fer durant l’any passat va anar molt bé. A més a més, en l’actual situació hem vist que hi ha un increment de l’ús d’aquests espais”. Les principals actuacions se centraran a arreglar els bancs i adaptar les barbacoes per tal d’evitar qualsevol risc d’incendi.

En la mateixa sessió es va fer efectiu el traspàs de fons de la corporació a EMAP per un valor de tres milions d’euros. Sobre si aquest serà el darrer ingrés que el comú haurà de fer a la societat, el conseller de Finances, Jordi Areny, va dir que “amb aquest traspàs es cobreixen les necessitats immediates de la societat fins a l’abril. Estem davant d’una pandèmia que és evolutiva i es fa complicat fer previsions”. Areny va recordar que “la temporada passada, a l’estiu, els efectes de la pandèmia van baixar, així que vam poder tenir una temporada més o menys normal. Esperem que aquest any es pugui donar una situació similar”.

La cònsol major i presidenta d’EMAP, Olga Molné, també va parlar de la situació i va afirmar que “hem de pensar que la davallada dels clients ha estat del 95%. Perquè us feu una idea de la mangitud de l’impacte sobre els comptes que té la situació actual”. No obstant això, i malgrat el moment complicat pel qual passen les estacions, Molné va dir que “estem al costat del Govern en les decisions que pren per lluitar contra la pandèmia”.

Un altre dels punts que va abordar Areny va ser la reconducció de crèdits de l’any passat. Així doncs, el comú va aprovar que un total de 716.194 euros de l’exercici passat en obres que no es van realitzar s’empressin aquest curs en els mateixos conceptes. “El canvi de partides d’un any a l’altre és un fet habitual. Són obres que es van començar a fer el 2020 i que s’hauran d’acabar durant aquest any”, va explicar Areny. Entre aquestes s’hi troba la reforma de la coberta de la casa comuna o el camí del refugi del Comapedrosa.

tracking