reportatge
“Contagia solidaritat”
La construcció d’una escola al Senegal o el finançament d’una sala de costura al Camerun són alguns dels projectes amb els quals treballa actualment Mans Unides Andorra. El 4 de març es durà a terme una projecció als cinemes Illa Carlemany per recaptar fons.
Cada any, Mans Unides celebra diverses activitats per recaptar fons per a les seves campanyes. Causes relacionades a pal·liar la fam al món lluitant contra les desigualtats, impulsant el compromís social envers els més desfavorits del planeta. Enguany, degut a la pandèmia, s’ha decidit aglutinar-ho tot en un únic acte que se celebrarà el 4 de març. Crisi sanitària i econòmica que també pot incidir en les donacions. “Som conscients de la situació difícil que estem passant. En aquest cas, fem una crida a gent amb capacitat econòmica més bona. No ens hem d’oblidar que hi ha gent que viu en situacions difícils.” comenta Meritxell Farrero, presidenta de Mans Unides Andorra. D’aquesta manera recorda amb el lema d’enguany, “Contagia solidaritat per acabar amb la fam”, que hi ha un altre virus més letal a part de la Covid, la fam.
L’acte del 4 de març serà un cinefòrum als cinemes Illa Carlemany a les 20.30 h. S’hi projectarà el film Él me llamó Malala (2015), que anirà seguit d’un debat posterior moderat per la periodista Noemí Rodríguez. Es tracta d’una pel·lícula que gira entorn de la figura de Malala Yousafzai, la persona més jove a qui mai li han atorgat el prestigiós premi Nobel de la Pau. La seva història comença quan ser assenyalada com a objectiu pels talibans i va patir greus ferides per arma de foc quan tornava a casa seva, a la vall de Swat (Pakistan), en l'autobús escolar. Aquest atac va provocar la protesta dels qui la recolzaven a tot el món. Ara, després d’haver sobreviscut miraculosament a aquest cruent episodi destaca per ser defensora de l'educació de les nenes a tot el món a través del Fons Malala.
Aquest any, Mans Unides es troba treballant en diversos projectes, com la construcció d’una sala i un equipament quirúrguic al Camerun. Al mateix territori també s’està finançant un projecte de costura. D’altra banda, al Senegal, Mans Unides col·labora amb la construcció d’una escola.
Meritxell Farrero recorda que els donatius també es poden fer a través de la seva pàgina web.