pandèmia mundial

Monitors de Pal Arinsal sol·liciten que es flexibilitzi l'accés a les ajudes

Volen que se’ls aboni la part proporcional del salari mínim descomptant el que ingressen

Monitors de Pal Arinsal sol·liciten que es flexibilitzi l'accés a les ajudesFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu dels monitors de Vallnord-Pal Arinsal sol·liciten al Govern que flexibilitzi l’accés a les ajudes que ofereix l’executiu per als treballadors del sector residents que no han estat contractats per la manca d’activitat a les estacions. Ho va afirmar al Diari un representant del sector, que va informar que hi ha treballadors a qui l’executiu no ha acceptat la petició per rebre la prestació perquè “duen a terme algun petit treball, malgrat amb el qual no poden arribar a final de mes”. Així doncs, va explicar que la voluntat del col·lectiu és “que el Govern els compensi la part proporcional entre el salari que cobren per l’activitat i l’ajuda de l’administració pública, equivalent al salari mínim”.

El representant va posar de manifest que en aquesta circumstància es troben diversos assalariats d’EMAP que “fan unes quantes hores a la setmana o al mes” en diverses activitats, però que la seva nòmina “no arriba, en molts casos, als 200 euros”, per la qual cosa “no poden mantenir-se ni ells ni la seva família”. A més, va exposar que els assalariats del sector de la neu es troben en una “situació molt complicada”, ja que a la majoria d’ells encara no se’ls ha fet efectiu l’import de la prestació dels darrers tres mesos i “ens han dit que fins a finals de mes no rebrem res”.

Tanmateix, el representant va destacar que estan treballant amb el comú de la Massana i EMAP per trobar una solució a la problemàtica. I va agrair la predisposició i implicació de la corporació i l’empresa, que en les darreres setmanes “han estat escoltant les nostres inquietuds i ens han donat suport”.

tracking